سازمان ملل میگوید ۴۰ درصد از جمعیت غزه در معرض خطر قحطی قرار دارند
در پی گسترش حملات اسرائیل در جنوب غزه، سازمان ملل هشدار داد که مناطق تحت محاصره اسرائیل، با گرسنگی «فاجعهبار» مواجهاند. آژانس آوارگان فلسطینی سازمان ملل هشدار داد که کمکهای کافی وارد غزه نشده و ۴۰ درصد جمعیت در «خطر قحطی» قرار دارند.
توماس وایت، مدیر امور غزه در آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی در صفحه اکس نوشت: «ما به کمکهای بیشتری نیاز داریم و تنها امید باقیمانده آتشبس بشردوستانه است.»
مقامات اسرائیلی اما درخواستهای بینالمللی برای آتشبس را رد کرده و گفتهاند که این فرصتی برای تجدید قوای حماس است.
ایالات متحده، نزدیکترین و قویترین حامی اسرائیل در نبرد با حماس، نیز از اسرائیل خواسته تا اقدامات بیشتری برای حفظ غیرنظامیان انجام دهد.
پیش از این نیز رئیس سازمان بهداشت جهانی خواستار گامهای فوری برای کاهش «خطر بزرگ پیشروی مردم غزه از جمله آسیبهای وحشتناک، گرسنگی حاد و خطر شدید بیماری» شد.
هفته گذشته نیز یک گزارش سازمان ملل هشدار داد که کل جمعیت ۲.۳ میلیونی غزه با بحران گرسنگی مواجهاند که گرسنگی ۵۷۶ هزار نفر «فاجعهبار» است.
بر اساس این گزارش، ناامنی غذایی در غزه در بیشترین میزان ثبتشده در سطح جهان است و حتا قحطیهای سالهای اخیر افغانستان و یمن را نیز تحت شعاع قرار داده است.
محاصره کامل غزه از سوی اسرائیل، فلسطینیان را از دسترسی به آب، غذا و دارو محروم کرده است. آنها برای دسترسی بیشتر نیازمند برقراری آتشبس و ارسال کمکهای بیشتر انساندوستانهاند. اسرائیل و حامیان غربی آن با آتشبس موقت مخالفت کرده اند.
هرچند هفته گذشته شورای امنیت سازمان ملل قطعنامهای برای ارسال کمکهای بیشتر به غزه تصویب کرد، اما گروههای امدادی و حامیان حقوقبشر این قطعنامه را به طرز تاسفباری ناکافی و «بیمعنی» خواندهاند.
سازمان ملل همچنین گفته که بیش از ۸۰ درصد از جمعیت ۲.۴ میلیون نفری غزه از خانههای خود رانده شدهاند و بسیاری از آنها اکنون در پناهگاههای تنگ یا خیمههای موقت در شهر رفح در نزدیکی مصر زندگی میکنند.
با اینحال سخنگوی حکومت اسرائیل، سازمان ملل را به عدم ارائه کمک به غیرنظامیان در غزه متهم میکند و مدعی است که حماس کمکها را میرباید.
اسرائیل هیچ مدرکی برای ادعاهای خود علیه سازمان ملل ارائه نکرده است.