طالبان می‌گوید دختران و زنان می‌توانند بدون محدودیت سنی به مدارس دینی بروند

منصور احمد، سخنگوی وزارت معارف طالبان می‌گوید هیچ محدودیت سنی برای آموزش دختران در مدارس دینی تحت کنترول این گروه وجود ندارد. حدود ۸۲۳ روز می‌شود که طالبان مانع بازگشایی مکاتب بالاتر از صنف ششم و دانشگاه‌ها به‌روی دختران و زنان شده است.

این مقام وزارت معارف طالبان به آسوشیتدپرس گفت مدارس دینی نیز دارای اصول مشابه مکتب‌ها هستند. به این معنی که دختران بزرگسال اجازه ندارند در صنف‌های ابتدایی با دختران خردسن شرکت کنند.

با این حال منصور احمد گفت «مدارس دینی خصوصی» هیچ محدودیت سنی ندارند و دختران و زنان در هر سنی، می‌توانند در این مدارس شرکت کنند.

به گفته این مقام طالبان، در حال حاضر ۲۰ هزار مدرسه دینی در افغانستان وجود دارد که از این میان ۱۳ هزار و ۵۰۰ مدرسه تحت کنترول طالبان است.

سخنگوی وزارت معارف طالبان در این مورد چه تعداد دختر در مدارس دینی این گروه تحصیل می‌کنند جزئیات نداد.

رزا اوتونبایوا، نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل روز پنجشنبه در نشست شورای امنیت گفت «شواهد بیشتری» دریافت کرده که نشان می‌دهد دختران بیشتری در مدارس دینی تحصیل می‌کنند.

با این حال خانم اوتونبایوا گفت معلوم نیست این مدارس دینی دارای چه معیارهایی هستند و چه تعداد دختر در این مدارس درس می‌خوانند.

رئیس یوناما گفت در حال حاضر ۱۰ میلیون دانش‌آموز در افغانستان در حال آموزش هستند و ۵ میلیون کودک افغان از دسترسی به مکتب محرومند.

معلوم نیست که آیا این آمار مشمول دانش‌آموزان مدارس دینی طالبان هم می‌شود یا خیر.

اخیرا آوازه‌هایی درباره امکان جاگزینی تحصیل دختران در مدارس دینی تحت کنترول طالبان، به‌عنوان بدیل آموزش مدرن در مکاتب در رسانه‌ها پخش شده است.

رئیس بخش زنان دیده‌بان حقوق بشر در واکنش به گزارش‌ها درباره آموزش دختران در مدارس دینی گفت این مدارس «جایگزین قابل قبول» برای مکاتب دولتی نیست.

هدر بار گفت به‌نظر می‌رسد رزا اوتونبایوا «آماده سازش بزرگ و عمیقا مضر» در غیاب دختران افغان است.

این مقام ارشد دیده‌بان حقوق بشر در شبکه اکس افزود برای کشوری که کودکانش تنها «آموزه‌های افراطی» را فرا بگیرند، هیچ آینده‌ای وجود ندارد.

هنوز اطلاعات زیادی درباره نصاب مدارس دینی تاسیس شده توسط طالبان در سرتاسر افغانستان در حوزه عمومی منتشر نشده است.

منتقدان می‌گویند طالبان از طریق راه‌اندازی مدارس عمومی در حال «شستشوی ذهنی» کودکان و تدریس «ایدیولوژی طالبانی» به آن‌هاست.