راستی‌آزمایی ادعای وزیر طالبان درباره حضور ۳۵۰ هزار نفری زنان در بخش صحت و معارف طالبان

قلندر عباد، وزیر صحت طالبان، مدعی شده که حکومت این گروه مخالف حقوق زنان نیست و در حال حاضر ۱۵۰ هزار زن در بخش صحت و ۲۰۰ هزار در بخش آموزش مشغول کار هستند. این در حالی است که آمار واقعی و تایید شده خلاف ادعای این مقام طالبان را ثابت می‌کند.

قلندر عباد در میزگردی در تلویزیون مالزیایی «آسترو اوانی» مدعی شد که حکومت طالبان «دروازه‌ها را بر روی همه زنان باز نگهداشته است» چرا که به گفته او، بدون مشارکت زنان دشوار است که جامعه را مدیریت کرد.

این مقام طالبان در این میزگرد ادعا کرد که در حال حاضر نزدیک به ۲۰۰ هزار معلم زن در مکاتب افغانستان تحت کنترول طالبان مشغول تدریس هستند.

این در حالی است که بر آمار رسمی، در سال ۱۴۰۰، پیش از آن که طالبان قدرت را در افغانستان به دست گیرد و همه آموزگاران زن و مرد می‌توانستند کار کنند، شمار کل معلمان به حدود ۲۲۰ هزار نفر می‌رسید.

وزیر صحت طالبان در این رسانه مالزیایی همچنین مدعی شد که حدود ۱۵۰ هزار زن در نظام صحی تحت کنترول این گروه کار می‌کنند، در حالی که براساس آمار تایید شده سازمان بهداشت جهانی، در سال ۱۴۰۰ کل کارمندان حرفه‌ای نظام صحی افغانستان به ۲۵۲۶۲ نفر می‌رسید که از آن جمله ۸۸۳۴ نفر زن بودند.

سازمان وابسته به سازمان ملل یک سال پس از به قدرت رسیدن طالبان گزارش داد که نظام صحی تحت کنترول طالبان در آستانه فروپاشی قرار گرفته است.

به این ترتیب، بعید به نظر می‌رسد که آمار وزیر صحت طالبان درباره حضور زنان در بخش آموزش و صحت درست باشد.

طالبان از ماه اسد ۱۴۰۰، که قدرت را به دست گرفت، با صدور دستورهای پیاپی، اشتغال زنان در ادارات غیردولتی و سازمان ملل را ممنوع کرد.

این گروه زنان را از بیشتر نهادهای دولتی هم اخراج کرده است. در حال حاضر حضور زنان در مکاتب ابتدایی و مراکز صحی برای درمان زنان محدود شده است.

طالبان آموزش دختران را در مقاطع ابتدایی و دانشگاه‌ها ممنوع کرده و به اعتراضات گسترده داخلی و بین‌المللی در این مورد اعتنایی نکرده است.

طالبان حضور زنان در پارک‌ها، باشگاه‌های ورزشی، ورزشگاه‌ها و دیگر محلات عمومی و همچنین آنها را از سفر بدون محرم مرد منع کرده است.

طالبان زنان را از زندگی عمومی تقریبا به صورت کامل حذف کرده و مدعی شده است که این تصمیم را براساس شریعت اسلامی گرفته است.