جان کربی: از گزارشها درباره استفاده سلاحهای امریکایی در حملات در پاکستان اطلاع نداریم
سخنگوی شورای امنیت کاخ سفید از گزارشها درباره استفاده سلاحهای امریکایی در حملات علیه نیروهای امنیتی پاکستان اظهار بیاطلاعی کرد. جان کربی همچنین ادعاها درباره جا گذاشتن سلاحهای امریکایی در افغانستان را «مغالطه و مسخره» خواند.
به دنبال افزایش حملات گروههای ستیزهجو، به ویژه تحریک طالبان پاکستانی علیه نیروهای امنیتی این پاکستان، برخی مقامهای این کشور ادعا کردند که سلاحهای امریکایی به جا مانده در افغانستان در برخی از حملات استفاده شدهاند.
در میانه ماه گذشته، رسانههای پاکستانی به نقل از مقامهای این کشور نوشتند که در حمله به یک پایگاه هوایی آموزشی در میانوالی پنجاب، سلاحهای امریکایی جامانده در افغانستان استفاده شده است.
نخستوزیر موقت پاکستان هم در ماه سنبله گفته بود که سلاحهای به جا مانده امریکا در افغانستان علیه پاکستان، چین، ایران و سایر کشورهای منطقه به کار میروند.
انوارالحق کاکر افزود که تجهیزات جدید و پیشرفته امریکایی در افغانستان میتواند برای کشورهای منطقه خطرناک باشد. به گفته او، خروج عجولانه امریکا از افغانستان باعث شد سلاحهای دولت سابق و نیروهای امریکایی به جز طالبان، به دست گروههای مسلح دیگر نیز بیفتد.
سخنگوی شواری امنیت کاخ سفید اما روز سهشنبه، ۲۸ قوس، گفت که از گزارشهای درباره استفاده سلاحهای امریکایی در پاکستان اطلاع ندارد و نمیتواند آنرا تایید کند.
با این حال، جان کربی توضیح داد که نیروهای امریکایی هیچ گونه تجهیزات خود را در افغانستان جا نگذاشتهاند و آنچه به دست طالبان افغان رسیده، سلاحهای متعلق به نیروهای امنیتی حکومت پیشین است.
او افزود که حضور بیست ساله امریکا در افغانستان نظامی بود و به تجهیز نیروهای حکومت پیشین این کشور کمک کرد. جان کربی گفت که با پیشروی طالبان، بسیاری از نیروهای حکومت پیشین دست از جنگیدن کشیدند و سلاحهای خود بر زمین رها کردند.
او گفت مشخصا گزارشها درباره استفاده این سلاحها در پاکستان را تایید نمیکند، اما این سلاحها متعلق به نیروهای امنیتی حکومت پیشن افغانستان بوده است.
نیروهای امنیتی پاکستان همچنین هفته گذشته از کشف و ضبط سلاحهای پیشرفته امریکایی از یک محموله ورودی از افغانستان در گذرگاه تورخم خبر دادند.
به گفته مقامهای گمرگ تورخم، این سلاحها شامل کلاشنیکف، نارنجک، دوربینهای شببین، چراغهای لیزری و هزاران گلوله میشود.
نیروهای امنیتی پاکستان کشف و ضبط این سلاحهای قاچاقی را تنها یک روز پس از حمله تروریستی، که جان ۲۳ سرباز را در دیره اسماعیل خان گرفت، اعلام کردند.
براساس یک گزارش پنتاگون، وزارت دفاع امریکا از سال ٢٠٠٥ تا اگست ٢٠٢١، امریکا به ارزش ١٨.٦ میلیارد دالر تجهیزات نظامی برای ارتش ملی و نیروهای امنیتی افغانستان فراهم کرده بود.
در گزارشها آمده است پس از بیرون شدن امریکا از افغانستان تجهیزاتی به ارزش ٧.١٢ میلیارد دالر در افغانستان باقی مانده است.