حذف تدریجی سوختهای فسیلی در اجلاس تغییرات اقلیمی کاپ۲۸ در دبی جنجالبرانگیز شد
اختلاف موضع کشورهای شرکتکننده در مورد توافق احتمالی برسر حذف تدریجی سوختهای فسیلی در کنفرانس تغییرات اقلیمی در دبی تنش برانگیخت. عربستان، روسیه و چند کشور دیگر میگویند در این نشست بر کاهش آلودگی آبوهوا تمرکز شود و نه حذف تدریجی سوختها.
اما، حدود ۸۰ کشور از جمله ایالات متحده و اتحادیه اروپا خواهان تعیین موعد برای پایان مصرف سوخت فسیلی هستند.
نامه درز کرده از رئیس اوپک در نشست کاپ ۲۸ به اختلافات دامن زده است. در این نامه او از اعضا خواست که با کنار گذاشتن نفت و گاز از چرخه سوخت کشورها مخالفت کنند.
روز شنبه هیثمالغیس، دبیرکل اوپک در اظهاراتی که از سوی یک مقام برای نمایندگان اجلاس خوانده شد، گفت: «ما به رویکردهای واقعبینانه برای مقابله با انتشار گازهای گلخانهای نیاز داریم. رویکردی که رشد اقتصادی را ممکن میکند و به ریشهکنی فقر کمک میکند.»
با اینحال مسئول امور اقلیمی اتحادیه اروپا از این نامه انتقاد کرد و آن را «تلاشی ناموفق و بیفایده» خواند.
عربستان سعودی و روسیه به عنوان بزرگترین تولیدکنندگان نفت، با اصرار بر جلوگیری از انتشار گازهای گلخانهای به جای حذف سوختهای فسیلی، به فناوری گرانقیمت جذب کاربن چشم امید دوخته اند. اما، به گفته هیئت علمی اقلیمی سازمان ملل این تکنولوژی نمیتواند جایگزین کاهش مصرف سوختهای فسیلی در سراسر جهان شود.
کشورهای دیگر از جمله هند و چین صراحتا حذف تدریجی سوختهای فسیلی را تایید نکردهاند اما از یک فراخوان عمومی برای تقویت انرژیهای تجدیدپذیر حمایت کردهاند.