وزارت خزانه‌داری امریکا دو مقام طالبان را به دلیل نقض جدی حقوق بشر تحریم کرد

جمعه ۱۴۰۲/۰۹/۱۷

وزارت خزانه‌داری امریکا اعلام کرد که محمدخالد حنفی و فرید‌الدین محمود، وزیر امر به معروف و رئیس اکادمی علوم طالبان را به دلیل نقض‌ حقوق بشر تحریم کرده است.

این وزارت گفته است که این دو مقام طالبان به دلیل نقض جدی حقوق بشر و سرکوب زنان و دختران تحریم شده‌اند.

وزارت خزانه‌داری امریکا در اعلامیه روز جمعه (۱۷ قوس) خود نوشته که فریدالدین محمود، رئیس منصوب طالبان در اکادمی علوم عضو کابینه این گروه و از طراحان و حامیان اصلی ممنوعیت آموزش دختران در مقاطع بالاتر از صنف ششم است.

اعلامیه در مورد خالد حنفی تصریح کرده که او وزیر امر به معروف و نهی از منکر طالبان است و پس از سال ۱۴۰۰ مرتکب نقض جدی حقوق بشر از جمله قتل، آدم‌ربایی، شلاق‌زنی و لت‌وکوب افراد شده است.

براساس اعلامیه وزارت خزانه‌داری امریکا، اعضای اداره امر به معروف و نهی از منکر زیر نظر حنفی به معترضان علیه محدودیت فعالیت و حقوق زنان از جمله آموزش آنها تعرض کرده‌اند.

این وزارت افزوده که این مقام طالبان به عنوان فردی که در دوران تصدی رسمی خود در یک اداره دولتی، خودش یا زیردستانش مرتکب نقض جدی حقوق بشر شده‌اند، تحریم شده است.

این افراد در فهرستی از تحریم‌های تازه وزارت خزانه‌داری امریکا علیه شماری از کشورها درج شده است. در این فهرست نام‌های شماری از مقام‌های جمهوری افریقای مرکزی، جمهوری دموکراتیک کانگو، هائیتی، جمهوری اسلامی ایران، لیبریا، چین، سودان جنوبی و اوگاندا دیده می‌شود.

در همین حال، سخنگوی طالبان این اقدام دولت امریکا را نکوهش کرده است. ذبیح‌الله مجاهد تاکید کرده است که اعمال فشار و تحریم راه‌حل هیچ مشکلی نیست.

او افزوده است: «در حالی که خود امریکا به دلیل حمایت از اسرائیل، یکی از بزرگترین ناقضان حقوق بشر می‌باشد، متهم کردن دیگران به نقض حقوق بشر و سپس وضع تحریم بر آنها، ازطرف امریکا غیر قابل توجیه و غیر منطقی است.»

سخنگوی طالبان در شبکه اجتماعی اکس نوشت که امریکا سابقه چنین اقدامات «ناموفق» دارد، نباید تجارب ناکام خود را تکرار کند.

محمدخالد حنفی و فرید‌الدین محمود از افراد نزدیک به ملا هبت‌الله آخندزاده، رهبر طالبان هستند. وزیر امر به معروف و رئيس اکادمی علوم طالبان از جمله حلقه پنج نفره طالبان اند که به دلیل دیدگاه‌های افراطی، مخالف بازگشایی مکاتب دخترانه هستند.

طالبان پس از تسلط دوباره بر افغانستان مکاتب دخترانه بالاتر از مقاطع صنف ششم را بسته و دختران را از رفتن به دانشگاه منع کرده است.

وزارت امر به معروف طالبان در جریان بیش از دو سال گذشته مقررات سختگیرانه علیه زنان وضع کرده است. این وزارت زنان را از سفر، رفتن به پارک، رستورانت و ورزش منع کرده است.

طالبان همچنین بارها اعتراض زنان را سرکوب و فعالان حقوق زن را بازداشت و آنها را شکنجه کرده اند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر ورزشی
خبرها
جهان‌نما
گفت‌وگوی ویژه

رادیو

پادکست‌ها