روز سوم نشست ویانا؛جبهه مقاومت ملی از اجماع برای ساختار جایگزین و اپوزیسیون گسترده خبر داد
![](https://i.afintl.com/images/rdk9umy0/production/7f141e4e4c6ef128217a53282945c6e89a6e0aa9-2048x1536.jpg?rect=0,53,2048,1152&w=992&h=558&fit=crop&auto=format)
مسئول روابط خارجی جبهه مقاومت ملی افغانستان گفت شرکتکنندگان نشست ویانا برای ترسیم نقشه راه به توافق رسیدهاند. به گفته علیمیثم نظری، این نقشه راه زمینه را برای ساختار جایگزینی فراهم میکند که آرزوی مردم افغانستان برای کشوری دموکراتیک است.
آقای نظری حصول توافق در این نشست را «تحولی مهم» خواند و گفت توافق به دست آمده، زمینه تشکیل اپوزیسیون گستردهتر و متحدتر را فراهم میکند.
به گفته مسئول روابط خارجی جبهه مقاومت ملی افغانستان، در نشست ویانا بیش از ۵۰ فعال سیاسی و مدنی از گروههای مخالف مختلف گردهم آمده بودند.
فضلاحمد معنوی، وزیر عدلیه پیشین و عضو ارشد جبهه مقاومت ملی افغانستان هم در پایان نشست ویانا از توافق بر سر «نقشه راه برای ایجاد چتر بزرگ، عبور از بحران و رفتن به طرح بدیل» در سومین روز این نشست خبر داد.
آقای معنوی این نقشه را مایه امیدواری دانسته و اظهار خوشبینی کرده است.
باقر محسنی، فعال سیاسی، هم که در این نشست حضور داشت، گفت که نقشه راه مورد توافق همه طرفها برای صلح، ثبات و امنیت پایدار و برپایی نظام منتخب و مردمسالار است.
به گفته او، دستاورد سیاسی چنین تلاشها حمایت جهان از مردم افغانستان برای رسیدن به جامعه آزاد است.
ذاکرحسین ارشاد، فعال سیاسی و رئیس حزب شهروندان افغانستان هم روز سهشنبه (۱۴ قوس) از محل نشست ویانا به افغانستان اینترنشنال گفت: «در نشست ویانا درباره نقشه راه بحث جدی شد؛ اختلاف نظرهایی بود، اما پس از بحث و بررسیها رضایت شرکتکنندگان حاصل شد.»
به گفته آقای ارشاد، «در نقشه راه تصمیم این بود که چگونه تمام مخالفان را زیر یک چتر واحد جمع کنیم.»
او افزود: «طبیعی است که همه گروهها اولویتهای خود را دارند، ولی آنچه همه توافق نظر دارند این است که آنها طالبان را نمیخواهند.»
این سومین نشست مخالفان طالبان در سه سال اخیر در ویانا بود که پس از تسلط طالبان بر افغانستان برگزار شد.
کارشناسان میگویند برگزاری این نشستها بدون توافق قدرتها ممکن نیست و نشاندهنده نارضایتی کشورها از وضعیت کنونی افغانستان تحت کنترول طالبان است.
طالبان بارها مخالفت خود را با برگزاری چنین نشستها اعلام کردهاند. عباس ستانکزی، معاون سیاسی وزارت خارجه طالبان پیشتر در واکنش به برگزاری نشست مخالفان طالبان در کشورهای دیگر گفت این نشستها برای «تضعیف و بدنام کردن» این گروه برگزار میشوند.
معاون سیاسی وزارت خارجه طالبان نشستهای برگزار شده را «غیرقانونی» خوانده و گفته «شما امتحان خود را دادهاید؛ تاریخ شما گذشته است.»