بیست‌وهشتمین کنفرانس سازمان ملل متحد درباره تغییرات اقلیمی در دبی آغاز شد

بیست‌وهشتمین کنفرانس سازمان ملل متحد درباره تغییرات اقلیمی پنج‌شنبه، ۹ قوس در دوبی آغاز شد. سلطان بن احمد الجابر، وزیر صنعت‌وفن‌آوری پیشرفته و مدیرعامل ادنوک، شرکت ملی نفت ابوظبی و رئیس این دوره، کشورها و شرکت‌های سوخت فسیلی را به همکاری برای دستیابی به اهداف این نشست فراخواند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، دولت‌ها در حال آماده شدن برای مذاکراتی فشرده در مورد حذف تدریجی استفاده از زغال سنگ، نفت و گاز هستند که منتشر کننده گاز دی‌اکسید کربن در جهان، به‌عنوان منبع اصلی انتشار گازهای گلخانه‌ای است.

این خبرگزاری نوشت که الجابر پس از ماه‌ها انتقاد از انتصاب او به ریاست این کنفرانس، قصد داشت لحنی آشتی‌جویانه داشته باشد.

او در سخنان آغازین خود اذعان کرد اختلافاتی در متن مورد مذاکره در این نشست وجود دارد اما او از شرکت‌کنندگان خواست برای رسیدن به یک توافق، با یکدیگر همکاری کنند.

رئیس کنفرانس اقلیمی سازمان ملل گفت: «ضروری است که هیچ موضوعی از روی میز کنار گذاشته نشود. و بله! همان‌طور که گفته‌ام ما باید به دنبال راه‌هایی باشیم و از توجه به نقش سوخت‌های فسیلی اطمینان حاصل کنیم.»

او از تصمیم کشورش برای «تعامل فعالانه» با شرکت‌های سوخت فسیلی حمایت کرد و گفت که بسیاری از شرکت‌های ملی نفت اهداف سیاست «کربن صفر» را برای سال ۲۰۵۰ اتخاذ کرده‌اند.

الجابر در ادامه گفت: «اما این کافی نیست و می‌دانم که آن‌ها می‌توانند کارهای بیشتری انجام دهند.»

رویترز نوشت با شروع کنفرانس اقلیمی سازمان ملل متحد، نمایندگان کشورها امیدوار بودند به یک توافق زودهنگام در زمینه تامین مالی صندوق بلایای مرتبط با تغییرات اقلیمی برسند.

ریاست کنفرانس شامگاه چهارشنبه پیشنهادی را به کشورها ارائه کرد تا رسما خطوط کلی صندوق جدید سازمان ملل برای کشورهای فقیر آسیب‌دیده از بلایای اقلیمی مانند سیل شدید یا خشکسالی مداوم را تصویب کنند.

رویترز نوشت که پیشرفت زودهنگام در زمینه تامین مالی صندوق بلایای مرتبط با تغییرات اقلیمی که کشورهای فقیر سال‌ها خواستار آن بوده‌اند، می‌تواند به مصالحه‌های دیگر در طول این کنفرانس دو هفته‌ای کمک کند.

برخی دیپلومات‌ها اظهار امیدواری کردند که پیش‌نویس توافق در مورد راه‌اندازی این صندوق به سرعت تصویب شود.

این توافق در طول چندین ماه مذاکرات سخت با کشورهای ثروتمند و در حال توسعه شکل گرفت.

دیپلومات‌های اروپایی به رویترز گفتند تاسیس این صندوق به کشورهای ثروتمند اجازه می‌دهد تا تامین آن را آغاز کنند و انتظار می‌رود کشورهایی از جمله آلمان، دانمارک و هالند در چند روز آینده کمک‌های خود را اعلام کنند.

اتحادیه اروپا متعهد شده «مشارکت قابل توجهی» داشته باشد اما می‌خواهد کشورهایی که اقتصادشان در دهه‌های اخیر شکوفا شده است، مانند چین و امارات متحده عربی، در آن مشارکت کنند.

ووپکه هوکسترا، کمیسر مسایل اقلیمی اتحادیه اروپا که می‌خواهد دامنه اهداکنندگان را فراتر از کشورهای همیشگی گسترش دهد، گفت: «هر که توانایی پرداخت دارد باید مشارکت کند زیرا این موضوع واقعیت سال جاری میلادی را منعکس می‌کند.»

عدنان امین، از برگزارکنندگان کنفرانس امسال، در ماه جاری به رویترز گفت که امیدوار است امریکا چند صد میلیون دالر برای صندوق بلایای اقلیمی در طول این رویداد اختصاص دهد و امارات متحده عربی نیز در این زمینه کمک کند.

یکی دیگر از هدف‌های کنفرانس امسال، ارزیابی پیشرفت کشورها در دست‌یابی به اهداف آب و هوایی جهانی است که عمدتا بر مبنای توافق پاریس برای محدود کردن گرمایش زمین به زیر دو درجه سانتی‌گراد خواهد بود.