نبیل: طالبان در حال بررسی چگونگی دستیابی به سلاح‌های هسته‌ای تاکتیکی است

رئیس سابق امنیت ملی افغانستان می‌گوید گزارش‌هایی در دست دارد که نشان می‌دهد «گروهی از طالبان در حال بررسی چگونگی دستیابی به سلاح‌های هسته‌ای تاکتیکی است». رحمت‌الله نبیل گفت ممکن است طالبان این سلاح‌ها را از پاکستان تهیه کنند یا به مهندسان برای به دست آوردن آن پول بپردازند.

آقای نبیل در یازدهمین دور کنفرانس امنیتی هرات در شهر دوشنبه تاجیکستان گفت «منطقه با فقدان دید آگاهی، بینش و اجماع در مورد طالبان مواجه است».

به گفته او «دیدگاه‌ها بسیار متفاوت‌اند؛ برخی افغانستان را سیاه‌چاله می‌دانند و برخی دیگر به‌عنوان یک فرصت به آن نگاه می‌کنند. با این حال مسیر بازگشت افغانستان به مردمش نیازمند حل این دیدگاه‌های متفاوت است».

یازدهمین کنفرانس امنیتی هرات روز دوشنبه، ششم قوس، با حضور شمار زیادی از چهره‌های مخالف طالبان، کارشناسان و سیاستمداران در پایتخت تاجیکستان برگزار شده است.

مشاور امنیت ملی سابق خواستار همکاری جهانی برای «اصلاح وضعیت» افغانستان شد

مشاور شورای امنیت ملی سابق افغانستان در کنفرانس امنیتی هرات از ایالات متحده و ناتو خواست سهم خود را در عواقب پس از خروج از افغانستان بپذیرند.

رنگین دادفر سپنتا خواستار همکاری بین‌المللی برای «اصلاح وضعیت» افغانستان شد.

آقای سپنتا از «مبارزه پر فروغ زنان افغانستان برای رهایی و تحقق حقوق انسانی‌شان» ستایش کرد و آنرا «پر جلال‌ترین نماد و نمود مبارزه مردم ما برای آزادی، عدالت و دموکراسی» خواند.

این مقام امنیتی پیشین افغانستان گفت «به‌رغم استبداد و آن هم بدوی‌ترین نوع آن، مبارزه مردم ما ادامه دارد و تا رسیدن به آزادی و عدالت همچنان پایدار و مداوم خواهد ماند».

او افزود: «واقعیت این است که طالبان در نتیجه ناکارایی جمهوری اسلامی افغانستان و در پسامد دگرگونی‌های ساختاری در نظام سیاسی بین‌الملل و ایجابات نوین استراتژیک در سطح دنیا به قدرت رسیدند».

این سیاستمدار شناخته شده افغانستان تاکید کرد که «مردم افغانستان از درد نداشتن استقلال، حکومت قانون، امنیت سیاسی و اجتماعی و محروم بودن از رشد اقتصادی و برابری فرهنگی و برابری قومی و زبانی رنج می‌برند».

آقای سپنتا به گزارش ارسال شده توسط دبیرکل سازمان ملل به شورای امنیت نیز واکنش نشان داد.

به باور او گزارش تهیه شده توسط فریدون سینیرلی اوغلو، هماهنگ‌کننده ویژه سازمان ملل برای افغانستان «در خور توجه» است و نکاتی در آن وجود دارد که برای حل منازعه افغانستان می‌توان به آن توجه کرد.

با این حال آقای اسپنتا گفت برای ارائه این طرح نیاز نبود که فریدون سینیرلی اغلو، طالبان را سفیدنمایی کند.