معترضان به منع سفر بدون ویزا میان پاکستان و افغانستان، شاهراه کویته - چمن را بستند

دوشنبه ۱۴۰۲/۰۸/۲۹

معترضان بر ممنوعیت سفر بدون ویزا و پاسپورت از گذرگاه‌های مرزی بین افغانستان و پاکستان روز دوشنبه، ۲۹ عقرب شاهراه کویته - چمن را بستند. هزاران معترض از سی‌ویک روز پیش در برابر تصمیم‌های حکومت موقت پاکستان درباره مسایل مرزی و مهاجران تحصن کرده‌اند.

صادق خان صافی، رئیس اتحادیه بازرگانان چمن می‌گوید پس از گذشت یک ماه، حکومت پاکستان به درخواست‌های آنان توجه نکرده است.

آقای صافی گفت معترضان در مرحله دوم اعتراضات، شاهراه کلیدی کویته - چمن را به‌روی تردد مسدود کردند و در گام بعدی، دست به اعتصاب کاری خواهند زد و اداره‌های دولتی در پشتونخواه جنوبی را خواهند بست.

او می‌گوید: «ما ترانزیت، تردد خودروها و گمرک را بستیم، حالا ببینیم پاکستان صدای ما را می‌شنود یا خیر.»

در گزارش‌ها آمده است که خان اچکزی، وزیر اطلاعات بلوچستان به معترضان گفته است که حکومت به هر کارگر روزمزد که در این منطقه به نام «لغری» شناخته می‌شوند، ماهانه هشت هزار کلدار پاکستانی می‌پردازد تا دست از اعتراض بردارند. رسانه‌های محلی گزارش داده‌اند که لغری‌ها این پیشنهاد وزیر اطلاعات بلوچستان را رد کرده‌اند.

لغری‌ها، به کارگرانی گفته می‌شود که با تردد آزادانه در مرز و از راه انتقال اموال و مسافران بین افغانستان و پاکستان، معیشت زندگی خود را تامین می‌کنند.

غوث‌الله، رئیس اتحادیه کارگران روزمزد چمن (لغری‌ها) می‌گوید این کارگران پیشنهاد جان اچکزی را نخواهند پذیرفت. زیرا آنان کار می‌کنند و «برای گرفتن خیرات کسی اینجا ننشسته‌اند».

حکومت موقت انوارالحق کاکر، نخست‌وزیر پاکستان، که برای برگزاری انتخابات تعیین شده، در ماه‌های گذشته تصمیم‌های بی‌سابقه‌ای درباره مسایل مرزی و مهاجران در این کشور اتخاذ کرده است.

کابینه موقت او در نخستین ماه‌های کاری خود به بیش از ۱.۷ میلیون پناهجوی افغان تا دهم عقرب ضرب‌الاجل تعیین کرد که پاکستان را ترک کنند. با پایان مهلت تعیین شده، وزارت داخله پاکستان عملیات گسترده‌ای را برای بازداشت و اخراج اجباری پناهجویان به راه انداخته است.

این حکومت همچنین تصمیم گرفت که «سیستم تک‌سندی» را برای تردد از مرزهای بین افغانستان و پاکستان اعمال کند.

براساس تصمیم جدید حکومت پاکستان، بعد از این مسافران جز پاسپورت و ویزا با هیچ مدرک دیگری نمی‌توانند از گذرگاه‌ها عبور کنند.

تصمیم تازه حکومت پاکستان به معنای پایان دوره‌ای است که مسافران می‌توانستند با مدارک قدیمی مانند اسناد مورد توافق دوره هند بریتانیایی، کارت هویت ملی و تذکره از مرز بگذرند.

این تصمیم به‌طور مستقیم منابع درآمد هزاران کارگر محلی را به خطر می‌اندازد که در میان قبایل به نام «لغری‌ها» شناخته می‌شوند. این کارگران در سی‌ویک روز گذشته در چمن تحصن کرده‌اند تا تصمیم حکومت موقت پاکستان را به چالش بکشند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

دیدگاه
جهان‌نما
خبر
جهان‌نما

رادیو

پادکست‌ها