تحصن در اعتراض به ممنوعیت تردد بدون ویزا از مرزهای پاکستان و افغانستان بیست‌وسه روزه شد

تحصن معترضان علیه ممنوعیت تردد بدون ویزا و پاسپورت از گذرگاه‌های مرزی میان افغانستان و پاکستان وارد بیست‌وسومین روز خود شد. با سپری شدن بیش از سه هفته از آغاز اعتراضات، اسلام‌آباد درخواست‌های معترضان را بی‌پاسخ گذاشته است.

خوشحال خان کاکر، رئیس حزب ملی خلق پختونخوا و از شرکت‌کنندگان اعتراضات گفت قراردادهایی که در طول تاریخ بین افغانستان و پاکستان امضا شده‌اند، به‌شمول توافق‌نامه گندمک، دیورند و راولپندی، هیچ یک به این نکته اشاره نکرده است که پشتون‌های دو سوی مرز برای عبور از دیورند پاسپورت و ویزا داشته باشند.

آقای کاکر همچنین گفت «ستمی» که از سوی ارتش پاکستان علیه پناهجویان افغان جریان دارد، غیر قابل بخشش است.

در بیست‌وسومین روز تحصن، گروهی از روحانیون نیز در اعتراضات شرکت داشتند.
مولانا عبدالقادر، از روحانیون شرکت‌کننده در اعتراضات گفت: «این سرزمین پشتون‌ها است و تصمیم پشتون‌ها در آن اجرا خواهد شد، نه تصمیم پنجاب.»

حکومت موقت انوارالحق کاکر، نخست‌وزیر پاکستان، که برای برگزاری انتخابات تعیین شده، در ماه‌های گذشته تصمیم‌های بی‌سابقه‌ای درباره مسایل مرزی و مهاجران در این کشور اتخاذ کرده است.

کابینه موقت به رهبری آقای کاکر در نخستین ماه‌های کاری خود به بیش از ۱.۷ میلیون پناهجوی افغان تا دهم عقرب ضرب‌الاجل تعیین کرد که پاکستان را ترک کنند.

با پایان مهلت تعیین شده، وزارت داخله پاکستان عملیات گسترده‌ای برای بازداشت و اخراج اجباری پناهجویان به راه انداخته است.

حکومت موقت پاکستان همچنین تصمیم گرفته است که «سیستم تک‌سندی» را برای تردد از مرزهای بین افغانستان و پاکستان اعمال کند.

براساس تصمیم جدید حکومت پاکستان، بعد از این مسافران جز با پاسپورت و ویزا با هیچ مدرک دیگری نمی‌توانند از گذرگاه‌ها عبور کنند.

تصمیم تازه حکومت پاکستان به معنای پایان دوره‌ای است که مسافران می‌توانستند با مدارک قدیمی مانند اسناد مورد توافق دوره هند بریتانیایی، کارت هویت ملی و تذکره از مرز بگذرند.