سازمان ملل: بیش از ۶۰ درصد مهاجران افغان اخراج شده از پاکستان کودکان ‌اند

دفتر هماهنگی کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل(اوچا) می‌گوید که تنها در روزهای دهم تا سیزدهم عقرب بیش از ۲۰ هزار مهاجر افغان از مرز تورخم و اسپین بولدک به افغانستان بازگشته‌اند. به گفته این سازمان، بیش از ۶۰ درصد آنان را کودکان تشکیل می‌دهند.

این سازمان وابسته به ملل متحد بر پایه ارزیابی اخیر خود، وضعیت مهاجران اخراج شده از پاکستان را «ناامید کننده» خواند.

این نهاد روز سه شنبه در پستی بر روی شبکه اجتماعی اکس نوشت بسیاری از مهاجران افغان روزها سفر کرده‌اند و نمی‌دانند به کجا برگردند.

این نهاد می‌گوید که برای مددرسانی به مهاجرانی که در مرز گیر افتاده‌اند به بودجه فوری نیاز است.

پاکستان چند دهه است که میزبان میلیون‌ها مهاجر افغان است. اما، مقام‌های پاکستانی ماه گذشته اعلام کردند که به علت افزایش ناامنی‌ها و دست داشتن شماری از اتباع افغان در همکاری با گروه‌های شبه‌نظامی و سازماندهی حملات، مهاجران بدون اسناد اقامتی باید به کشورشان بازگردند.

تخمین زده می‌شود که حدود ۱.۷ میلیون افغان بدون اسناد معتبر اقامت در پاکستان زندگی می کنند که حالا در خطر آزار، بازداشت و اخراج اجباری به افغانستان قرار دارند.

علی‌رغم اصرار سازمان‌های بین‌المللی و نهادهای حقوق بشری برای توقف اخراج دسته‌جمعی پناهجویان افغان، پاکستان در روزهای اخیر با جدیت دستگیری و اخراج آنان را اجرا کرده است.

براساس آخرین گزارش‌ها، مجموع افغان‌های بدون اسناد اقامتی که تاکنون از پاکستان به کشورشان بازگردانده شده‌اند به حدود ۲۰۰ هزار نفر می‌رسد.