وزیر اسرائیلی به دلیل پیشنهاد بمباران اتمی غزه از حضور در جلسات کابینه محروم شد

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، آمیخای الیاهو وزیر میراث فرهنگی خود را به دلیل پیشنهادش برای بمباران اتمی غزه، از حضور در جلسات کابینه محروم کرد. دفتر نتانیاهو روز یکشنبه (۱۴ عقرب) در اکس نوشت: «اظهارات آمیخای الیاهو بر اساس واقعیت نیست.»

یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل هم در واکنشی به این پیشنهاد او گفت: «خوب است که چنین افرادی مسئول امنیت اسرائیل نیستند.»

یائیر لاپید، نخست‌وزیر پیشین اسرائیل نیز آمیخای الیاهو را «وزیری غیرمسئول» و اظهاراتش را «تکان‌دهنده» دانسته است.

آقای لاپید با پخش عکس آمیخای الیاهو در حساب کاربری خود در شبکه اکس نوشت: «اظهارات او به خانواده‌های ربوده‌شدگان، جامعه اسرائیل و جایگاه بین‌المللی ما آسیب رساند.»

او افزود که حضور افراط‌گرایان در دولت، موفقیت اسرائیل در جنگ با حماس را به خطر می‌اندازد و نتانیاهو باید او را «اخراج» کند.

حازم قاسم، سخنگوی گروه فلسطینی حماس، که طرف جنگ اسرائیل است، اعلام کرده که اظهارات آمیخای الیاهو نشانی از «تروریسمِ اسرائیل» است.

اسکای‌نیوز در گزارشی نوشت که آمیخای الیاهو پس از واکنش‌های فوری، از اظهارات خود عقب‌نشینی کرده است.

روزنامه تایمز اسرائیل روز یکشنبه (۱۴ عقرب) در گزارشی نوشت که آمیخای الیاهو در یک مصاحبه رادیویی گزینه‌ پرتاب بمب هسته‌ای به نوار غزه را مطرح کرد.

به نوشته این رسانه، این اظهارات به سرعت با واکنش بنیامین نتانیاهو مواجه شد و او را از حضور در جلسات کابینه محروم کرد.

وقتی به این وزیر گفته شد که در حال حاضر حدود ۲۴۰ گروگان در نوار غزه نگهداری می‌شوند، او پاسخ داد: «من برای بازگشت آن‌ها دعا می‌کنم، اما در جنگ باید بهایی پرداخت. چرا جان ربوده شدگان، که من واقعا خواهان آزادی آنها هستم، مهمتر از جان سربازان و افرادی باشد که بعدا به قتل خواهند رسید؟»

این وزیر اسرائیل همچنین مخالفت خود را با اجازه هرگونه کمک بشردوستانه به غزه اعلام کرد و گفت: «چیزی به نام غیرنظامیان وجود ندارد.»

به نوشته روزنامه تایمز اسرائیل، او در پاسخ به سوالی در مورد سرنوشت مردم فلسطین هم گفت: «آنها می‌توانند به ایرلند یا صحراها بروند. هیولاهای غزه باید خودشان راه حلی پیدا کنند.»

دفتر بنیامین نتانیاهو پس از اظهارات این وزیر اسرائیلی نوشت: «ارتش اسرائیل مطابق با بالاترین استانداردهای حقوق بین‌الملل عمل می‌کنند تا از آسیب رساندن به افراد بیگناه جلوگیری شود. ما این کار را تا پیروزی ادامه خواهیم داد.»

براساس آمار وزارت بهداشت فلسطین، در حملات اسرائیل به نوار غزه، تاکنون بیش از ۹ هزار نفر که عمدتان زنان و کودکان‌اند کشته شده‌اند.