اشرف غنی در واکنش به اخراج مهاجران: کشورهای حامی طالبان دیگر با این گروه همکاری نمیکنند
اشرف غنی در واکنش به اخراج مهاجران افغان از پاکستان گفته کشورهایی که قبلاً از طالبان حمایت میکردند، هیچ کار اساسی برای حل مشکل افغانها نمیکنند. آقای غنی گفته روابط قبلی کشورها با طالبان برای یک دوره خاص بود و آن مرحله دیگر به پایان رسیده است.
رئیسجمهور فراری افغانستان در بخشی از پیام خود تاکید کرده درحالی که طالبان از ناگذیری پذیرفته است که به کمکهای محدود بینالمللی اتکا کند، با هجوم مهاجران این اتکا به کمک افزایش خواهد یافت.
او گفته «اما نباید فراموش کرد که افغانستان دیگر در مرکز توجه جهانیان نیست. نه کشورهای جهان و نه حتی کشورهایی که قبلاً از طالبان حمایت میکردند، هیچ کار اساسی برای حل مشکل افغانها نمیکنند.»
اشرف غنی روز شنبه (۱۳ عقرب) گفت که طالبان باید درک کند که اقدامات این گروه بر تمام افغانها در هر بخش از جهان تاثیر میگذارد و مسئولیت آنها نیز بر عهده طالبان است.
با فرار اشرف غنی از کابل در تابستان ۱۴۰۰ طالبان بار دیگر قدرت را بهدست گرفت. در پی تسلط طالبان صدها هزار نفر افغانستان را ترک کردند و به کشورهای همسایه به ویژه به پاکستان و ایران رفتند. مقامهای پاکستانی گفتند که حدود ۶۰۰ هزار افغان تنها به این کشور گریختهاند.
رئیسجمهور سابق افغانستان در پیام خود گفته کشورها زمانی که دچار بحرانهای اجتماعی و اقتصادی میشوند تلاش میکنند «بار ملامت» را به گردن مهاجران بیاندازند. او گفته بحران جاری مهاجران جهانی است و تنها مربوط به پاکستان نمیشود.
آقای غنی گفته رقم مهاجران افغان در ایران نیز از دو و نیم میلیون به پنج میلیون رسیده و برخورد ایران نیز با مهاجران نسبت به گذشته فرق کرده است.
اشرف غنی که پس فرار از افغانستان در دبی به سر میبرد در پیام خود گفته شواهد حاکی از وخامت اوضاع دارد و بدون یک راه حل درست این وضعیت وخیمتر خواهد شد.
او بدون نام بردن از طالبان گفته در جامعهای که پنج اصل اساسی حقوق اسلامی «مصونیت زندگی، مصونیت دین، مصونیت دارایی، مصونیت اجتماعی و مصونیت عقل عملاً وجود نداشته باشد، اوضاع بحرانیتر شده و منجر به صدور فیصلههای تحکمآمیز و اعمال استبدادی آن میگردد.» به گفته غنی پیامد این روش و طرز فکر آنی، جدی و دیرپا خواهد بود.
آقای غنی گفته میزان افراطگرایی در جامعه به سرعت در حال افزایش است. به باور او این نوع افراطگرایی هیچ مبنایی در آموزههای دینی ندارد و به مردم مشروعیت نمیبخشد.
در بخشی از پیام غنی آمده که تراکم و بروز بحرانهای اقتصادی و اجتماعی به طور همزمان، بحران سیاسی را عمیقتر و پیچیدهتر خواهد ساخت.
آقای غنی گفته به دلیل جدی بودن وضعیت همه باید همکاری کنند.