رهبر حزبالله لبنان از حمله حماس به اسرائیل دفاع کرد و آن را "شرعی، انسانی و اخلاقی" خواند
حسن نصرالله، دبیرکل حزبالله لبنان در نخستین سخنرانی پس از حمله حماس به اسرائیل از این حمله دفاع کرد و آن را "کاملا شرعی، انسانی و اخلاقی" خواند. این متحد جمهوری اسلامی در عین حال تاکید کرد که تصمیم به حمله فقط از سوی فلسطینیها گرفته شده بود.
دبیرکل حزبالله لبنان روز جمعه، ۱۲ عقرب، سکوت چهار هفتهای خود را که از زمان آغاز جنگ اسرائیل و حماس در پیش گرفته بود، شکست و گفت حمله حماس به اسرائيل در پانزدهم میزان، برای مطرح شدن قضيه فلسطین در جهان یک ضرورت بود.
حسن نصرالله گفت حمله حماس ثابت کرد که بنیان اسرائیل «سستتر از لانه عنکبوت است» و این کشور هر کاری بکند قادر نیست بر عواقب این حمله غلبه کند.
او همچنین ادعا کرد که مسئولیت حمله بر غزه را به طول کامل ایالات متحده امریکا به دوش دارد و اسرائیل تنها یک ابزار اجرایی در این جنگ است.
این متحد حکومت ایران در سخنرانی خود گفت درگیری اسرائیل و حماس به بیش از یک جبهه کشیده شده است و از گروههای شیعه عراقی و یمنی به دلیل ورود آنان به درگیری تشکر کرد.
حسن نصرالله ادعای کشورهای غربی درباره دخالت جمهوری اسلامی در حمله حماس را رد کرد و گفت حمله پانزدهم میزان صد در صد کار فلسطینیها بود. به گفته او جمهوری اسلامی هیچ گونه قیمومیتی بر گروههای مخالف اسرائیل و امریکا در منطقه موسوم به «محور مقاومت»، یا رهبران آنها اعمال نمیکند.
این روحانی شیعه لبنان ادعا کرد که جمهوری اسلامی ایران چه در زمان روحالله خمینی و چه در زمان سیدعلی خامنهای، از «نیروهای مقاومت حمایت میکند اما بهجای آنها تصمیم نمیگیرد».
رهبر حزبالله نه تنها دست داشتن جمهوری اسلامی در این حمله را رد کرد بلکه گفت حزب خودش هم از وقوع این حمله هیچ اطلاعی نداشت.
سخنرانی رهبر حزبالله لبنان چهار هفته پس از حمله حماس به اسرائیل در حالی منتشر شد که نصرالله انتظار عمومی را برای سخنانش و تاثیر آن بر جنگ، از طریق پخش کلیپهای کوتاه آنلاین طی چند روز گذشته بالا برده است.
کارشناسان مسایل خاورمیانه گفتهاند این سخنرانی به طور معناداری در صدوششمین سالگرد بیانیه بالفور، منتشر شده است. بیانیه بالفور نامهای است که در دوم نوامبر سال ۱۹۱۷ توسط آرتور بالفور، وزیر وقت امور خارجه بریتانیا امضا و بریتانیا متعهد شد برای ایجاد «خانه ملی برای مردم یهود» در فلسطین تلاش کند. این سند یکی از متون تاسیس اسرائیل به شمار میرود.