کمیسیون حقوق بشر پاکستان: اخراج پناهجویان افغان باعث بحران انسانی میشود
کمیسیون حقوق بشر پاکستان به حکومت این کشور هشدار داد که اخراج یک میلیون و هفتصد هزار پناهجوی افغان میتواند باعث بحران انسانی شود. این نهاد حقوق بشری بهویژه نسبت به اخراج شماری از گروههای مهاجر آسیبپذیر اظهار نگرانی کرد.
براساس نامه سرگشاده این کمیسیون، تصمیم حکومت پاکستان زندگی پناهجویان زن، کودک، سالمند و افراد در معرض خطر طالبان را تحت تاثیر قرار میدهد.
حکومت پاکستان در آغاز ماه اکتبر به پناهجویان بدون مجوز اقامت قانونی هشدار داد که اگر تا پیش از اول ماه نوامبر به کشورشان برنگردند، دستگیر و اخراج خواهند شد.
کمیسیون حقوق بشر پاکستان در نامه خود نوشت که دولت علیرغم انتقاد سازمانها و شبکههای حقوق بشری، هیچ نشانهای برای بازنگری این تصمیم نشان نداده و تا آنجا پیش رفته است که اعضای برجسته جامعه مدنی را از اظهار نظر درباره این موضوع در رویدادهای عمومی باز میدارد.
پاکستان کنوانسیون ۱۹۵۱ پناهندگان را امضا نکرده، فاقد سیستم ملی پناهندگی است و مسائل مربوط به پناهندگان افغان را از طریق سیاستهای موقت و اختیاری بررسی میکند.
با این حال، کمیسیون حقوق بشر پاکستان گفته که این کشور به رعایت قانون عرفی الزامآور جهانی مبنی بر عدم اخراج ملزم است.
این تعهد بینالمللی اخراج هر کسی را که به مکانی که در آن با خطر واقعی آزار و اذیت، شکنجه، بدرفتاری یا تهدید جانی مواجه میشود، ممنوع میکند.
کمیسیون حقوق بشر پاکستان معتقد است که اقدامات دولت این کشور در این زمینه ناقض قوانین عرفی بینالمللی است. این نهاد تاکید کرده است که وضعیت حاکم در افغانستان به هیچ وجه برای بازگشت امن و ادغام مجدد پناهجویان و افراد آسیبپذیر مناسب نیست.
پیش از این شماری از مقامهای پاکستانی گفته بودند که یکی از دلایل اصلی مهاجران افغان افزایش حملات و تهدیدهای امنیتی است.
کمیسیون حقوق بشر گفته دولت پاکستان ممکن است نگرانیهای امنیتی مشروعی در مورد شمار کمی از مهاجران غیرقانونی داشته باشد، اما این نهاد تاکید دارد که نگرانیهای بشردوستانه باید بر منافع امنیتی اولویت داده شود.
این نهاد همچنین تاکید دارد که تصمیمهایی چون اخراج مهاجران در محدوده وظایف حکومت موقت غیرانتخابی قرار نمیگیرد.