سازمان ملل و سفارت‌های غربی از پاکستان خواسته‌اند افغان‌های‌ در معرض خطر را اخراج نکند

سه‌شنبه ۱۴۰۲/۰۸/۰۹

رویترز گزارش داد سفارت‌های غربی و سازمان ملل از پاکستان خواسته‌اند راهی برای حفاظت از افغان‌هایی که در صورت اخراج با خطر مواجه می‌شوند، پیدا کند.

یک مقام امریکایی گفته فهرست ۲۵ هزار افغان را به پاکستان داده است که قرار است به امریکا منتقل شوند.

قرار است پاکستان از فردا، اول نوامبر، برنامه اخراج مهاجران فاقد اسناد از این کشور را رسما آغاز کند.

قیصر خان افریدی، سخنگوی آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد در پاکستان به رویترز گفت: «ما از دولت می‌خواهیم سیستم جامع و مکانیزمی برای ثبت‌نام افرادی ارائه دهد که در صورت بازگشت در معرض خطر قرار می‌گیرند.»

او به رویترز گفته که این افراد به‌این دلیل که جان و آزای‌شان به خطر می‌افتد، نمی‌توانند به افغانستان برگردند.

هنوز مشخص نیست که پاکستان درخواست سازمان ملل و سفارت‌های غربی را پذیرفته است یا خیر.

آقای افریدی گفته است که در صورت موافقت دولت پاکستان، کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل از لحاظ فنی و مالی کمک خواهد کرد.

دو منبع رسمی به رویترز گفتند که چندین سفارت‌خانه کشورهای عضو ناتو در اسلام‌آباد و کمیساریای عالی پناهندگان در بالاترین سطح در تلاش هستند دولت پاکستان را متقاعد کنند که از اخراج هزاران افغانی که قرار است به کشورهای غربی منتقل شوند،‌ خودداری کند.

یک مقام ارشد امریکایی به رویترز گفت: «برای محافظت از افراد آسیب‌پذیر، ما فهرستی بیش از ۲۵ هزار شهروند افغان را، که در برنامه اسکان مجدد و انتقال به امریکا قرار دارند، با دولت (پاکستان)‌ شریک کرده‌ایم.»

او که نخواسته نامش گرفته شود، گفته که مقام‌های امریکایی به طور مکرر از پاکستان خواسته میکانیزمی برای شناسایی و محافظت از این افراد روی دست گیرد.

از سنبله ۱۴۰۰ (آگست ۲۰۲۱) حدود ۶۰۰ هزار نفر به پاکستان گریخته‌اند. این تعداد علاوه بر گروه‌های بزرگی از مهاجران‌اند که از زمان تهاجم شوروی سابق به افغانستان در سال ۱۹۷۹ به پاکستان مهاجرت کرده‌اند.

پاکستان اوایل این ماه اعلام کرد که از اول نوامبر (فردا، چهارشنبه) مهاجران فاقد اسناد را اخراج خواهد کرد. طبق آمار در ماه اکتبر، ۶۰ هزار نفر به افغانستان برگشته‌‌اند.

پاکستان می‌گوید بیش از چهار میلیون مهاجر افغان در این کشور زندگی می‌کنند که از این میان بیش از ۱.۷ میلیون فاقد مدرک‌اند و قرار است به کشورشان برگردانده شوند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
بحث روز
جهان‌نما
خبرها

رادیو

پادکست‌ها