رویترز: فشار پاکستان بر اخراج مهاجران، خانوادههای افغان را متلاشی کرده است
رویترز گزارش داده که در پی اعلام تصمیم حکومت پاکستان برای اخراج مهاجران غیرقانونی، فشارها بر مهاجران افغان افزایش یافته است و شماری از خانوادههای آنها از هم پاشیدهاند. ضربالاجل پاکستان برای خروج مهاجران روز چهارشنبه به پایان میرسد.
حکومت موقت پاکستان اعلام کرده که حدود یک میلیون و هفتصد هزار مهاجر، که بیشتر شهروندان افغانستان هستند، به دلیل نداشتن مدارک اقامتی تا اول نوامبر پاکستان را ترک کنند یا اخراج خواهند شد.
ممتاز زهرا بلوچ، سخنگوی وزارت خارجه پاکستان در پاسخ به اعتراضات گسترده نهادهای بینالمللی و حقوق بشری گفته است که این تصمیم براساس اصول بینالمللی اتخاذ شده است.
به گزارش رویترز، با افزایش فشار پاکستان برای اخراج مهاجران، حدود ۱.۷ میلیون افغان مجبور به زندگی در حکومت طالبان خواهند شد.
مقامهای پاکستانی گفتهاند که بیش از چهار میلیون مهاجر و پناهنده افغان را پناه داده که حدود ۱.۷ میلیون نفر از آنها فاقد مدرک هستند و باید اخراج شوند.
پاکستان گفته بود تا قبل از یکم نوامبر ۲۰۲۳ باید همه مهاجران افغان فاقد مدرک معتبر اقامتی به افغانستان بازگردند. طی هفتههای گذشته شمار زیادی از آنها بازداشت و به اجبار اخراج شدند.
درصد زیادی از آنها مهاجرانیاند که پس از روی کار آمدن طالبان به پاکستان فرار کردند و شماری هم هرچند در این کشور به دنیا آمدند اما با مشکلات اقامتی مواجه بودند.
محمد رحیم از جمله کسانی است که از کراچی اخراج و به افغانستان فرستاده شده است. این مرد ۳۵ ساله افغان که در پاکستان به دنیا آمده، با یک زن پاکستانی ازدواج کرده است و فرزندان پاکستانی خود را در این شهر بزرگ کرد، اما اخراج شد.
او به خبرگزاری رویترز گفته است: «اگر ما را اخراج نمیکردند، تمام عمرمان را در این جا زندگی میکردیم، اما هیچ مدرک هویتی پاکستانی نداریم.»
طالبان گفته است که در حدود ۶۰ هزار افغان فقط از ۲۳ سپتامبر تا ۲۲ اکتوبر از پاکستان به افغانستان بازگشتند.
پاکستان اعلام کرده است که مهلت تعیین شده تمدید نمیشود و تمام مهاجران غیرقانونی را اخراج خواهد کرد.
عبدالمطلب حقانی، سخنگوی وزارت مهاجرین طالبان به رویترز گفته که آمار اخیر عودتکنندگان روزانه سه برابر بیشتر از حد معمول است.
منبعی به رویترز گفته است که پیش از این هفتهای یک اتوبوس به افغانستان میرفت، اما حالا هفتهای چهار تا پنج اتوبوس حامل مهاجران به افغانستان میرود.
به رغم انتقادات گسترده سازمانهای جهانی، پاکستان گفته است که طرح اخراج مهاجران با موازین و اصول بینالمللی مطابقت دارد.
طرح اخراج در پاکستان پس از آن تشدید یافت که اسلامآباد افغانها را متهم به شرکت در حملات تروریستی در این کشور کرد. سمر عباس از شبکه مدافعان حقوق بشر به رویترز گفته با وجود چالشهایی که مهاجران با آن مواجه هستند، پاکستان تنها خانهای است این مهاجران به آن پناه آوردهاند. به گفته او، بیشتر این مهاجران به دلیل محرومیت اقتصادی و سختگیریهای شدید طالبان به پاکستان فرار کردهاند.