گروهی از پناهجویان افغان در مقابل دفتر همکار آژانس پناهندگان در اسلامآباد تظاهرات کردند
گروهی از مهاجران افغان روز دوشنبه، هشتم عقرب، در مقابل دفتر شارپ، انجیاوی همکار آژانس پناهندگان در اسلامآباد تظاهرات کردند. این تظاهرات در آستانه پایان ضربالاجل حکومت پاکستان برای اخراج مهاجران فاقد اسناد اقامت از این کشور برگزار شده است.
معترضان که وکلای مدافع، خبرنگاران، فعالان حقوق بشر و دیگر افراد در معرض خطر طالبان هستند، میگویند آژانس پناهندگان سازمان ملل در دو سال گذشته پروندههای آنها را بررسی نکرده است.
آنان میگویند سفارت پاکستان در کابل ویزای مهاجران افغان را تمدید نمیکند و آژانس پناهجویان آماده نیست کارت و یا برگه رسمی در اختیار مهاجران قرار دهد که آنان را از آزار و اذیت پولیس پاکستان در امان نگهدارد.
زرغونه، یکی از معترضان گفت پرونده او دو سال پیش در دفتر سازمان ملل در اسلامآباد ثبت شده ولی او در این دو سال شاهد هیچ پیشرفتی در پرونده خود نبوده است.
معترضان میگویند سازمان ملل در دو سال گذشته به پروندههای آنان رسیدگی نکرده و باعث شده است که اکنون در معرض اخراج اجباری قرار گیرند.
به گفته معترضان، در صورتی که آنان از پاکستان اخراج شوند، به دلیل قوانین و رفتارهای ضدحقوق بشری طالبان جانشان به خطر خواهد افتاد.
گروهی از وکلای مدافع زن افغان نیز که در میان معترضان بودند، از بیتوجهی آژانس پناهجویان سازمان ملل به اعتراضات مهاجران انتقاد کردند.
لتوکوب مراجعین دفتر همکار سازمان ملل
در همین حال برخی از پناهجویان ادعا کردند که کارمندان دفتر شارپ، انجیاوی همکار آژانس پناهجویان سازمان ملل با آنان بدرفتاری کرده است.
دستکم دو نفر از مراجعهکنندگان این دفتر به افغانستان اینترنشنل گفتند کارمندان دفتر شارپ در اسلامآباد، آنان را «با چوب لتوکوب کردند».
زرغونه احمدی، وکیل مدافع گفت دو تن از مراجعین دفتر شارپ از سوی کارمندان این دفتر لتوکوب شدند. خانم احمدی گفت کارمندان این دفتر با سایر مراجعین نیز رفتار زشت دارند.
نزدیک به یک ماه پیش حکومت موقت پاکستان به بیش از ۱.۷ میلیون مهاجر «فاقد مدرک رسمی اقامت» در این کشور، تا اول نوامبر مهلت داد که پاکستان را ترک کنند. پاکستان هشدار داده که اگر مهاجران این کشور را ترک نکنند، زندانی و اخراج خواهند شد.
گزارشها نشان میدهد که با نزدیک شدن اول نوامبر، ترس و نگرانی در میان جمعیت مهاجر در پاکستان گسترش یافته است.
در همین حال سخنگوی کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل در پاکستان در یک گفتوگوی ویژه با افغانستان اینترنشنال از پناهجویان ثبتشده خواست اگر با آزار پولیس مواجه شدند، به وکلای مدافع این سازمان رجوع کنند.
قیصر افریدی گفت وکلای این سازمان در سراسر پاکستان در دسترس پناهجویان هستند.
آقای افریدی تایید کرد که در ماههای گذشته گزارشهایی وجود داشت که نشان میداد پولیس پاکستان حتی پناهجویانی را آزار و اذیت کردهاند که مدارک رسمی آژانس پناهجویان سازمان ملل را در اختیار داشتند و در این نهاد ثبت شده بودهاند.
او گفت اگر پولیس این پناهجویان را بازداشت کرد، ممکن است آنها با مراجعه با وکلای مدافعی که این سازمان استخدام کرده آزاد شوند.