ملاله یوسفزی از حکومت پاکستان خواست درباره اخراج مهاجران افغان تجدید نظر کند
برنده جایزه صلح نوبل اهل پاکستان از حکومت کشورش خواسته در پیوند به سیاست «عجولانه» اخراج مهاجران افغان تجدید نظر کند. ملاله یوسفزی گفت: «مهاجران افغان که از آزار و اذیت طالبان گریختهاند، شایسته حمایت، احترام و امنیتاند، نه موانع و آزار بیشتر.»
حکومت پاکستان به تمام مهاجران «غیرقانونی» تا اول نوامبر مهلت داده که این کشور را ترک کنند، در غیر آن اخراج خواهند شد.
به گفته مقامهای پاکستانی حدود ۱.۷ میلیون افغان بدون مدرک اقامت در این کشور به سر میبرند.
این تصمیم با انتقادهای گستردهای در داخل پاکستان و همچنین در افغانستان مواجه شد. نهادهای حقوق بشری نیز درباره تصمیم حکومت پاکستان ابراز نگرانی کردهاند.
به رغم انتقادها به تازگی سرفراز بوگتی، وزیر داخله پاکستان اعلام که تصمیم کشورش درباره اخراج مهاجران «غیرقانونی» پابرجا است و برنامهای برای تمدید مهلت اخراج آنها مطرح نیست.
علاوه بر این، در ماههای گذشته حکومت پاکستان روند بازداشت و اخراج مهاجران افغان را تشدید کرده است.
وزیر اطلاعات پنجاب روز جمعه، پنجم عقرب، اعلام کرد که پیش از فرارسیدن ضربالاجل تعیین شده حکومت برای اخراج مهاجران «غیرقانونی»، حدود ۹۹ هزار نفر آنها بازداشت شدهاند.
امیر میر گفت از این میان ۳۳ هزار نفر فاقد مدرک اقامتاند و اخراج خواهند شد.
حکومت پاکستان تاکنون بیش از ۶۰ هزار مهاجر افغان را بازداشت و اخراج کرده است.
بر بنیاد آخرین آمار سازمان ملل متحد، حدود ۱.۳ میلیون مهاجر افغان در پاکستان ثبت شده هستند و ۸۸۰ هزار نفر دیگر دارای وضعیت قانونی برای ماندن در پاکستان هستند.
دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل از حکومت پاکستان خواسته است که «اخراج اجباری شهروندان افغان را برای جلوگیری از فاجعه حقوق بشری متوقف کند.»
پیشتر سخنگوی کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل در پاکستان از پناهجویان ثبتشده خواست اگر با آزار پولیس مواجه شدند، به وکلای مدافع این سازمان رجوع کنند.
قیصر افریدی به افغانستان اینترنشنال گفت وکلای این سازمان در سراسر پاکستان در دسترس پناهجویان هستند.
آقای افریدی تایید کرد که در ماههای گذشته گزارشهایی وجود داشت که نشان میداد پولیس پاکستان حتی پناهجویانی را آزار و اذیت کردهاند که مدارک رسمی آژانس پناهجویان سازمان ملل را در اختیار داشتند و در این نهاد ثبت شده بودهاند.
او گفت اگر پولیس این پناهجویان را بازداشت کرد، ممکن است آنها با مراجعه با وکلای مدافعی که این سازمان استخدام کرده آزاد شوند.