منابع: مخالفان سیاسی طالبان ماه آینده در مسکو گردهم میآیند
منابع به افغانستان اینترنشنال گفتند شماری از رهبران سیاسی مخالف طالبان از جمله اعضای جبهه مقاومت ملی و شورای مقاومت برای نجات افغانستان برای شرکت در نشستی در مسکو دعوت شدهاند. به گفته آنها، این نشست را حزب سوسیالیست روسیه دوم قوس برگزار میکند.
براساس دعوتنامهای که به مهمانان فرستاده شده و یک نسخه آن در اختیار افغانستان اینترنشنال قرار گرفته، در این نشست نماینده وزارت خارجه و اعضای دومای روسیه هم شرکت خواهند کرد.
طبق فهرست مهمانان این نشست، که در اختیار افغانستان اینترنشنال قرار گرفته، احمد مسعود رهبر جبهه مقاومت، امرالله صالح، حضرت علی، فضلاحمد معنوی، محمود صیقل، محمدعلم ایزدیار، احمدولی مسعود، بهاءالدین جیلانی، مشکور کابلی، خلیل اندرابی، زلمی یونسی، سید باقر محسنی، منیر ترهخیل، بازمحمد احمدی، عتیقالله بریالی، دادالله قانع، نور رحمان اخلاقی و شمسالله آریانفر در این نشست شرکت خواهند کرد.
فهرستی از شماری از اعضای شورای رهبری مقاومت و برخی چهرههای شناخته شده ا فغان هم در اختیار افغانستان اینترنشنال قرار گرفته که در آن اسامی عبدالله عبدالله، رئیس شورای عالی مصالحه ملی پیشین و حامد کرزی، رئیسجمهور سابق، محمد اسماعیلخان، حبیبالرحمان سیاف، تادین خان، حاجی الماس زاهد، ستار حسینی، رنگیندادفر سپنتا، فیضالله زکی، نظیراحمد حنفی، ظاهر تمیم، رحمتالله یارمل، پیرمحمد خاکسار، شکریه بارکزی، عالیه یلماز و خالد پشتون دیده میشود.
منابع در شورای رهبری مقاومت به افغانستان اینترنشنال گفتند که از این شورا دعوت شده و قرار است بعض اعضای آن در این نشست شرکت کنند. با این حال، به گفته منابع، صلاحالدین ربانی و محمد محقق، از اعضای ارشد این شورا گفتهاند که در این نشست شرکت نمیکنند.
پیشتر، سرگئی ميرونوف، رهبر حزب روسیه عادل و عضو دومای روسیه در دیدار با احمد مسعود گفته بود که قرار است پاییز امسال، دومای دولتی روسیه نشستی با محوریت افغانستان برگزار کند و از احمد مسعود، به عنوان سخنران دعوت خواهد کرد.
احمد مسعود در هفتم سنبله به دعوت سرگئی ميرونوف به مسکو سفر کرده بود.
روسیه حدود یک ماه پیش میزبان پنجمین نشست «فرمت مسکو» در شهر قازان، مرکز جمهوری تاتارستان بود که در آن نمایندگان روسیه، چین، پاکستان، ایران و امیرخان متقی، وزیر خارجه اداره طالبان شرکت کردند. به رغم انتقادها، اما مسکو از جبهه مقاومت و گروههای مخالف طالبان در آن نشست دعوت نکرد.
روسیه روابط نسبتاً نزدیکی با طالبان دارد. مسکو هرچند حکومت طالبان را به رسمیت نشناخته، اما کاردار گماشته این گروه را در سفارت افغانستان در مسکو پذیرفته است.