نشست 'تاریخی' وزیران خارجه اتحادیه اروپا برای حمایت از اوکراین در کی‌یف برگزار شد

وزیران خارجه اتحادیه اروپا در نشستی «تاریخی» برای اعلام حمایت بلندمدت این اتحادیه از اوکراین در کی‌یف جلسه کردند. جوزب بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفته که این نخستین جلسه وزیران خارجه ۲۷ عضو این اتحادیه در بیرون اتحادیه جلسه است.

آقای بورل در پستی در شبکه اجتماعی اکس (توییتر پیشین) این نشست را «تاریخی» خواند و تاکید کرد که مقام‌های اتحادیه اروپا برای اعلام همبستگی با مردم اوکراین به کشور سفر کرده‌اند.

او جنگ روسیه علیه اوکراین را تهدیدی علیه موجودیت اروپا دانست و هشدار داد که این جنگ پیامدهای سنگینی برای همه جهان داشته است.

همزمان، جو بایدن، رئیس‌جمهور امریکا، از جمهوری‌خواهان خواست که از تصویب طرح ارائه کمک‌های بیشتر به اوکراین حمایت کنند.

مجلس نمایندگان و سنای امریکا روز هشتم میزان، طرح ۴۵ روزه تامین بودجه نهادهای فدرال را برای جلوگیری از تعطیلی دولت امریکا تصویب کردند.

این طرح موقت، کمک جدید به اوکراین در این مدت را حذف کرده است. در حالی که دموکرات‌ها خواستار ادامه روند کمک‌ها به اوکراین بودند، بخشی از جمهوری‌خواهان بر لزوم محدود شدن این کمک‌ها تاکید داشتند.

لوید آستین، وزیر دفاع امریکا نیز از کانگرس خواست برای کمک به اوکراین بودجه بیشتری اختصاص دهد. او گفت امریکا باید به تعهد خود به کمک به مردم اوکراین در دفاع از کشور خود پایبند باشد.

دیمیترو کولبا، وزیر خارجه اوکراین، طرح موقت کانگرس برای حذف کمک‌ به کی‌یف را یک «حادثه» خواند و افزود این تصمیم نشان‌دهنده تغییر رویکرد واشنگتن نسبت به اوکراین نیست.

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، اما در واکنش به طرح موقت کنگره امریکا، گفت امریکا و اتحادیه اروپا از جنگ اوکراین خسته شده‌اند. به گفته او، مسکو این موضوع را پیش‌بینی کرده بود.

پسکوف همچنین اعلام کرد این خستگی به اختلاف‌نظر میان کشورهای غربی دامن خواهد زد.

کاترین کولونا، وزیر خارجه فرانسه، نیز بر اراده اتحادیه اروپا برای ادامه کمک‌ها به اوکراین تاکید کرد و گفت حضور وزیران امور خارجه این اتحادیه در کی‌یف حامل این پیام است که مسکو «نباید روی خستگی ما حساب باز کند».

این اظهارت در حالی بیان می‌شوند که ریشی سونک، نخست‌وزیر بریتانیا، دیروز نهم میزان اعلام کرد لندن قصدی برای اعزام مربیان نظامی بریتانیایی به اوکراین ندارد.

روزنامه کی‌یف ایندیپندنت نیز گزارش داد که از ماه فبروری امسال تاکنون، نزدیک به ۲۰ هزار کودک اوکراینی از مناطق تحت اشغال روسیه ربوده و به دیگر مناطق تحت کنترل این کشور در اوکراین یا خود روسیه فرستاده شده‌اند.