سخنگوی طالبان: نشست شورای امنیت با طرح 'دو موضوع کوچک کار و آموزش زنان' منحرف شد

سخگوی طالبان در واکنش به نشست شورای امنیت سازمان ملل گفت این نشست با طرح «دو موضوع کوچک و داخلی آموزش و کار زنان» منحرف شد. ذبیح‌الله مجاهد افزود در این نشست باید درباره به رسمیت شناختن طالبان و حذف نام رهبران این گروه از فهرست سیاه بحث می‌‌شد.

شورای امنیت سازمان ملل روز سه‌شنبه (چهارم میزان) نشستی درباره افغانستان برگزار کرد.

نماینده دبیرکل سازمان ملل برای افغانستان در این نشست در مورد وضعیت افغانستان گزارش داد. رزا اوتونبایوا تاکید کرد که گفت‌وگو با طالبان به معنای به رسمیت شناختن این گروه نیست.

خانم اوتونبایوا همچنین تصریح کرد که طالبان بدون مشروعیت داخلی نمی‌تواند مشروعیت جهانی داشته باشد.

او همچنین گفت که طالبان حقوق بشر را نقض کرده است.

سخنگوی طالبان روز چهارشنبه (پنجم میزان) در واکنش به نشست شورای امنیت در شبکه اجتماعی اکس نوشت که لازم بود در این نشست موضوعاتی مانند حذف نام رهبران طالبان از فهرست سیاه ملل متحد، لغو تحریم‌ها علیه این گروه، آزادسازی دارایی‌های افغانستان، به رسمیت شناختن طالبان و واگذاری کرسی افغانستان در سازمان ملل به این گروه بحث و راه‌حل برای این موضوعات پیدا می‌شد.

ذبیح‌الله مجاهد همچنین نوشت: «امنیت سرتاسری در افغانستان، عفو عمومی، صلح و ثبات، پیشرفت اقتصادی، تشکیل نیروهای امنیتی، تهیه بودجه از عواید داخلی، توسعه روند تعلیمی به تمام کشور و ده‌ها پیشرفت دیگر اصلاً تحت بحث قرار نگرفت و اهمیتی به آن داده نشد.»

آقای مجاهد ادعا کرده که «حلقات مغرض» هنوز علیه طالبان در جنگ‌اند و سازمان ملل هم در «گرو»‌ آنها بوده و علیه طالبان استفاده می‌شود.

او در بخشی از این رشته‌توییت افزود: «برای مردم افغانستان راهنمایی‌های دین‌ آنها اولویت دارد و منافع ملی کشورشان مهم است.»

سخنگوی طالبان در حالی از «عفو عمومی» گفته که نماینده آلبانیا در این نشست شورای امنیت گفت که کشورش نگران گزارش‌های کشتار، شکنجه، بازداشت و بدرفتاری با کارمندان و نظامیان حکومت پیشین افغانستان به دست طالبان است.

فرید خوجه در نشست شورای امنیت افزود که طالبان تمایلی به اجرای تعهد خود مبنی‌ بر عفو عمومی ندارد.

همچنین کریمه بنون، گزارشگر سابق سازمان ملل در نشست شورای امنیت گفت که طالبان با اعمال «آپارتاید جنسیتی» امکان حضور خود در این سازمان را از بین برده است.

این حقوقدان در این نشست گفت که طالبان با چنین سیاستی به رسمیت شناخته نخواهد شد.

نمایندگان کشورهای حاضر در نشست شواری امنیت نیز از وضعیت بشری در افغانستان و تهدیدات تروریستی ابراز نگرانی کردند.

نمایندگان این کشورها همچنین از طالبان به دلیل نقض حق کار و آموزش زنان انتقاد کردند.