برخی از علمای دینی بریتانیا: طالبان آموزش سکولار و لیبرال برای دختران را تعلیق کرده است
شیخ حمید محمود یکی از علمای دینی بریتانیا میگوید که طالبان آموزش دختران را به طور کامل ممنوع نکرده بلکه این گروه «آموزش سکولار و لیبرال» را به طور موقت تعلیق کرده است. این روحانی اخیرا شامل هیئتی از «علمای دینی بریتانیا» در سفر به کابل با شماری از مقامات طالبان دیدار کرد.
شیخ حمید محمود از اعضای این هیئت متشکل از ملا امامان مساجد بریتانیا گفت وزیر امور خارجه طالبان به او گفته است که دختران در افغانستان هنوز مسیرهای مختلفی برای تحصیل حتی تا مقطع دانشگاه را دارند.
این روحانیون بریتانیا پس از بازگشت از کابل در نشستی پیرامون سفر اخیر و دیدار شان با مقامات طالبان سخنرانی کردند.
طالبان پس از تسلط بر افغانستان مکاتب دخترانه بالاتر از صنف ششم را بسته و دختران را از رفتن به دانشگاهها منع کرد. طالبان همچنین زنان را از کار و سفر و رفتن به پارکها و رستورانتها نیز منع کرده است.
درحالیکه کشورهای اسلامی و برخی از روحانیون جهان اسلام منع آموزش و کار زنان توسط طالبان را خلاف دین اسلام دانستند و محکوم کردند، این روحانیون بریتانیا که اخیرا در کابل با مقامات گروه طالبان دیدار کردند میگویند که طالبان مخالف آموزش زنان نیست.
با وجود سیاستهای طالبان علیه زنان روحانیون بریتانیا در این نشست گفتند که دختران در افغانستان میتوانند در مشاغلی چون معلمی و پزشکی درس شان را ادامه بدهند.
در اوایل ماه اسد سال جاری، این روحانیون به کابل سفر کردند و با مقامات ارشد طالبان دیدار و گفتوگو کردند.
شیخ حمید محمود در این جلسه گفت: «دختران تا سن ۱۰ -۱۱ سالگی» میتوانند به مکاتب ابتدایی بروند و از ادامه تحصیل در مکاتب متوسطه منع شدهاند که به این معنا نیست که دختران کاملا از تحصیل منع شده باشند.
او تاکید کرد که دختران میتوانند در رشتههایی مرتبط به پزشکی ادامه تحصیل بدهند و «این نشاندهنده نیت طالبان است که آنها مخالف آموزش زنان نیستند.»
به دلیل سیاستهای واپسگرایانه طالبان نسبت به زنان شماری از نهادهای حقوق بشری و مدافعان حقوق زنان میگویند طالبان آپارتاید جنسیتی را در افغانستان برقرار کرده است.
حمید محمود جامعه افغانستان را مذهبی خواند و گفت که علمای دینی که بیشترشان در دهات زندگی میکنند و درصد اندکی آن در شهرها هستند مخالفت خود را با نفوذ سیستم آموزش غربی به رهبری طالبان اعلام کردند.
او در ادامه در توجیه سیاستهای طالبان مبنی بر منع آموزش دختران و زنان تاکید کرد: «طالبان به ما گفتند ما که ۲۰ سال متحد بودیم، در موقعیت فعلی که باید کشور را بسازیم نمیتوانیم اجازه اختلاف در میان خود در زمینه آموزش زنان را بدهیم، بنابراین موقتا آموزش سکولار را تعلیق کردیم.»
او افزود «در کنار ۴۰ دانشگاه دولتی، ۱۵۰ دانشگاه خصوصی [در افغانستان] از سوی جامعه بینالمللی تمویل میشدند و از این جهت آنها [طالبان] احساس کردند که این امر باعث نفوذ سکولار غربی در میان دانشجویان میشود.»
شیخ هیثم الحداد از دیگر اعضای این هیئت در رابطه با موضوع تحصیل دختران گفت که غرب از این موضوع برای «شیطانی جلوه دادن طالبان استفاده میکند.» وی در ادامه افزود در هر جامعهای که از جنگ خارج میشود، سلسله مراتب نیازها وجود دارد و امنیت و اقتصاد حرف اول را میزند.
در پی سفر این روحانیون به کابل، پنجاه تن از فعالان افغان در نامهای سرگشاده از مقامات بریتانیا خواستند به تبلیغات و «سفیدنمایی طالبان» توسط روحانیون این کشور پایان دهند.
این فعالان گفتند روحانیون بریتانیا که اکثرا پاکستانی و عرب هستند با حمایت طالبان و برای «تبلیغ و سفیدنمایی» این گروه به افغانستان سفر کردند.