والدین ملاله یوسفزی، برنده جایزه صلح نوبل برای حمایت از تمنا پریانی عازم آلمان شدند
والدین ملاله یوسفزی، برنده جایزه صلح نوبل روز یکشنبه برای حمایت از فعالانی که در کلن آلمان اعتصاب غذا کردهاند، عازم این شهر شدند. ضیاالدین یوسفزی از جامعه جهانی خواست افغانستان را به عنوان کشوری به رسمیت بشناسد که در آن آپارتاید جنسیتی حاکم است.
آقای یوسفزی در یادداشتی در شبکه اجتماعی ایکس، توییتر سابق، از دو هشتگ «آپارتاید جنسیتی در افغانستان را متوقف کنید» و «بگذارید دختران افغان آموزش ببینند»، استفاده کرده است.
تمنا زریاب پریانی، فعال حقوق زنان از روز جمعه، اول سپتمبر، با خواست به رسمیت شناختن آپارتاید جنسیتی در افغانستان تحت کنترول طالبان اعتصاب غذا کرد.
مخاطب اصلی خانم پریانی در ده روزی که او دست به اعتصاب غذا زده، حکومت آلمان و سازمان ملل بوده است.
در این اعتراض شماری از فعالان حقوق بشر از افغانستان و ایران خانم پریانی را همراهی میکنند.
تاکنون معاون پارلمان ایالت دوسلدورف به دیدار خانم پریانی در خیمه تحصن او در شهر کلن رفته است.
او در دیدار از خیمه تحصن فعالان زن افغانستان خواستار پایان اعتصاب غذای تمنا زریاب پریانی شد و از او برای سخنرانی در پارلمان ایالتی دعوت کرد.
همچنین خانم پریانی به افغانستان اینترنشنال تایید کرده است که ریچارد بنت، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل برای افغانستان با او تماس تلفنی برقرار کرده است.
همچنین شاهینه گامبیر، نماینده افغانتبار پارلمان آلمان اعتصاب غذای تمنا پریانی در کلن را انتخاب «ابزار شدید اعتراضی» توصیف کرد.
این نماینده حزب سبز در بوندستاگ آلمان گفت که انتخاب این ابزار نشان میدهد که وضعیت زنان در افغانستان تا چه حد ناامیدکننده است.