روزنامه نشنال: ممنوعیت کشت خشخاش باعث افزایش مهاجرت افغانها به اروپا شده است
![](https://i.afintl.com/images/rdk9umy0/production/5580e1f76e6f49f0b07bfc1ef2c84fccec34fe9e-800x553.jpg?rect=0,52,800,450&w=992&h=558&fit=crop&auto=format)
یک کارشناس برجسته تجارت مواد مخدر به روزنامه نشنال گفته ممنوعیت کشت خشخاش از سوی طالبان سبب افزایش مهاجرت جوانان افغان به اروپا شده است. دیوید منسفیلد میگوید اگر بریتانیا شیوه برخورد با طالبان را تغییر ندهد ناگزیر است بین مواد مخدر و پذیرش مهاجران یکی را انتخاب کند.
آقای منسفیلد مدت ۲۵ سال است که در مورد اقتصاد غیرقانونی افغانستان تحقیق میکند. او به طیف گستردهای از سازمانها از جمله دولت بریتانیا، بانک جهانی و به عنوان مشاور در سازمان توسعه آلمان کار میکند.
در بهار سال گذشته، رهبر طالبان کشت خشخاش را ممنوع کرد.
آقای منسفیلد میگوید که این دستور منجر به کاهش ۸۰درصدی تولید خشخاش در سال جاری در بخشهایی از افغانستان شده است. او میگوید که اکنون شواهدی وجود دارد که نشان میدهد جوانان افغان در حال حاضر به ایران و ترکیه رفته و اگر این اقدامات برای سال دوم ادامه یابد، تعداد آنها میتواند به طرز چشمگیری افزایش یابد.
به گفته آقای منسفیلد در شرایط حاضر کشاورزان، به ویژه در شرق که کمتر از یک هکتار زمین دارند و ذخایر تریاک ندارند از وضع ممنوعیت کشت خشخاش در نبود یک معیشت بدیل به شدت رنج میبرند.
او گفته بدیلی که کشاورزان افغان قبل از تسلط طالبان بر افغانستان انجام میدادند این بود که فرزندانشان را به ارتش ملی میفرستاند و یا پسر دیگری را برای کار ساختمانی به مرکز میفرستادند. اما حالا به گفته آقای منسفیلد با ممنوعیت کشت خشخاش، خانوادهها به درآمد غیرکشاورزی نیاز دارند، زیرا زمین آنها به اندازه کافی بزرگ نیست و آنها مجبور میشوند تا یکی از اعضای خانوادهشان را به خارج از کشور بفرستند.
آخرین آمار وزارت داخله بریتانیا نشان میدهد که افغانها اکنون بزرگترین مردمی هستند که با قایقهای کوچک از کانال مانش عبور میکنند و درخواست پناهندگی میکنند.
طبق گزارشها، تنها تا ماه مارچ سال جاری میلادی بیش از هشت هزار پناهجوی افغان وارد بریتانیا شدهاند. این رقم در مدت مشابه نسبت به سال قبل دو هزار و ۴۶۶ نفر بود.
آقای منسفیلد در خصوص افزایش تعداد پناهجویان افغان گفت که یک انتخاب برای کشورهای غربی وجود دارد: «ما مواد مخدر میخواهیم یا شما مردم را؟» او خاطر نشان کرد: «شما نمیتوانید بدون تغییر اساسی روابط خود با مقامات طالبان در افغانستان، چه از نظر دیپلوماتیک و چه از لحاظ مالی، این را تغییر دهید.»
کارشناسان و مدافعان حقوق پناهجویان باور دارند که اگر بریتانیا میخواهد مانع عبور پناهجویان از کانال مانش با قایقهای کوچک شود، باید به فراتر از مرزهای خود نگاه کند و به مشکلات گستردهتر فقر و بیثباتی جهانی رسیدگی کند.