واشنگتن‌ پست: با گذشت دو سال از سقوط افغانستان، ده‌ها هزار افغان منتظر ویزای امریکا هستند

جمعه ۱۴۰۲/۰۵/۲۰

در آستانه دومین سال تسلط طالبان بر افغانستان، روزنامه واشنگتن‌پست گزارش داد ۱۵۰ هزار متقاضی افغان برای دریافت ویزای مهاجرت ویژه امریکا در بی‌سرنوشتی به سر می‌برند.

انجمن متحدین زمان جنگ گفته که پردازش همه درخواست‌ها احتمالا ۳۱ سال زمان می‌برد.

کریش اومارا ویگناراجا، مدیرعامل خدمات مهاجرت و پناهندگی لوتران در امریکا گفت که روند پناهندگی ایالات متحده به شدت آهسته بوده و انتظار تا ده سال معمول است.

او افزود که چالش‌های دیگر سد راه مهاجرین افغان این است که پس از حاکمیت طالبان در افغانستان بسیاری از افغان‌ همراه با ده‌‌ها هزار امریکایی و شهروندان دیگر کشورها را به مکان های امن منتقل کرد.

بر اساس آمار ارائه شده توسط وزارت امور خارجه امریکا، از میان ده‌ها هزار پناهجوی افغان، این کشور تاکنون شش هزار و ۸۶۲ پناهنده افغان را پذیرفته است که اکثر آنان متقاضیان «برنامه ویژه مهاجرتی اولویت اول و اولویت دوم» بوده‌اند.

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه امریکا چندی پیش گفت که ایالات متحده از سپتامبر ۲۰۲۱ حدود ۲۴ هزار افغان را اسکان مجدد داده است. او از تلاش‌ها برای اسکان مجدد افغان ها در امریکا تحسین کرد، اما تاکید کرد که این کار ادامه دارد.

با این ‌حال اداره بازرس ویژه امریکا برای بازسازی افغانستان عملکرد ضعیف این کشور برای صدور ویزا و انتقال پناهجویان افغان انتقاد کرده و گفته است که «اختلال اداری و کمبود کارکنان، وعده‌های ایالات متحده مبنی بر حفاظت به موقع پناهجویان افغان را تضعیف کرده و هزاران متحد افغان را در معرض خطر قرار داده است.»

واشنگتن پست در این گزارش نوشته که بسیاری از متقاضیان افغان در پاکستان پس از تصمیم اخیر وزارت خارجه امریکا مبنی بر رد درخواست «ا پی» بی‌سرنوشت مانده‌اند.ها به دلیل نگرانی و ترس، اسناد خود را نابود کرده و اکنون اسنادی برای اثبات ادعای خود ندارند.

این مقام امریکایی می‌گوید: «واقعیت تلخ این است که آنها احتمالا سال‌ها و اغلب در موقعیت‌های بسیار خطرناک منتظر خواهند بود.»

در ۲۴ اسد سال ۱۴۰۰ پس از سقوط افغانستان، خطوط هوایی امریکا بیش از ۷۰ هزار افغان‌

با این‌حال چندی پیش پناهجویان افغان در پاکستان با انتشار نامه‌ای سرگشاده به حکومت و کانگرس امریکا به ماه‌ها تاخیر در رسیدگی به درخواست‌ مهاجرتی‌شان اعتراض کردند.

آنها با اشاره به شرایط بد زندگی و احتمال اخراج‌شان از پاکستان خواستار تسریع این روند شدند. این پناهجویان می‌گویند که به آن‌ها وعده داده شده بود بین ۱۲ تا ۱۸ ماه، پذیرش انجام خواهد شد، اما با وجود اتمام این مدت، هنوز در بی‌سرنوشتی بسر می‌برند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
بحث روز
جهان‌نما
خبرها

رادیو

پادکست‌ها