گزارشگران بدون مرز: بیش از ۸۰ درصد زنان خبرنگار در افغانستان حرفه خود را ترک کرده‌اند

سازمان گزارشگران بدون مرز در گزارش تازه‌ای نوشت که از حدود ۱۲ هزار خبرنگار در افغانستان بیش از دو سوم آنان حرفه خود را رها کرده‌اند. طبق این بررسی، بیش از ۸۰ درصد زنان خبرنگار به دلیل سیاست‌های محدودکننده طالبان مجبور شدند حرفه خود را ترک کنند.

این سازمان در آستانه دومین سالگرد تسلط طالبان بر افغانستان در گزارشی با عنوان «دو سال روزنامه‌نگاری زیر سلطه رژیم طالبان» نوشت که بیش از نیمی از ۵۴۷ رسانه ثبت شده در سال ۲۰۲۱ فعالیت‌های خود را متوقف کرده‌اند.

این نهاد با استناد بر آمار انجمن خبرنگاران مستقل افغانستان گزارش داد که از ۱۵۰ شبکه تلویزیونی، کمتر از ۷۰ کانال به فعالیت خود ادامه می‌دهند.

در همین حال از ۳۰۷ ایستگاه رادیویی، تنها ۱۷۰ رادیو نشرات دارند و تعداد خبرگزاری‌ها از دو سال گذشته بدین سو از ۳۱ به ۱۸ کاهش یافته است.

سازمان گزارش‌گران بدون مرز در بررسی جدید خود از وضعیت رسانه‌ها و خبرنگاران به نقل از یک خبرنگار مقیم کابل نوشت: «وظیفه اصلی رژیم طالبان سانسور است. طالبان هیچ مخالفتی با سیاست‌های خود را تحمل نمی‌کنند. ما اینجا هیچ حامی نداریم. ما فقط می‌دانیم که باید با آن‌ها کنار بیاییم.»

گزارش افزوده که روزنامه‌نگاران و کارمندان رسانه‌ها در افغانستان به‌خاطر بدرفتاری و اعمال سانسور طالبان «وحشت‌زده» و «مایوس» شده‌اند.

براساس گزارش‌ها، بسیاری از روزنامه‌نگاران و کارمندان رسانه در مواجهه با آزار و اذیت بی‌امان طالبان مجبور به فرار از کشور شده‌اند.

ظریف کریمی، مدیر نی، سازمان حمایت از رسانه‌های آزاد در افغانستان گفت که رسانه‌های محلی بیشتر از همه از محدودیت‌های وضع شده متاثر شده‌اند. او گفت اگر اوضاع به همین شکل پیش برود، بسیاری از سازمان‌های رسانه‌ای به‌زودی مجبور خواهند شد درهای خود را ببندند.

طالبان در آخرین موارد از محدودیت‌های فزاینده خود بر رسانه‌ها در ماه سرطان، فعالیت تلویزیون و رادیوی محلی همیشه بهار در ننگرهار را متوقف کرد.

یکی از زنان خبرنگار می‌گوید که شرایط کار رسانه‌ای هر روز برای آنان بدتر می‌شود. او گفت بارها از حق پوشش رویدادها صرفاً به دلیل زدن بودن، محروم شده‌ است.

به گفته او بسیاری از زنان روزنامه‌نگار ترجیح دادند به‌جای اینکه در پشت میز خود محبوس شوند، اتاق خبر را ترک کنند و در خانه بمانند.