وزیر مهاجرین طالبان: برخی از نهادهای مددرسان ۸۰ درصد کمکها را 'عیش و نوش میکنند'
![](https://i.afintl.com/images/rdk9umy0/production/a0ba187b8943cff5fea954c36e549881bb409bb9-780x470.jpg?rect=131,53,649,365&w=992&h=558&fit=crop&auto=format)
وزیر امور مهاجرین و عودتکنندگان طالبان در نشستی در کابل از وجود فساد در روند توزیع کمکهای بشردوستانه انتقاد کرد. خلیلالرحمن حقانی ادعا کرد که برخی از نهادهای مددرسان ۸۰ درصد کمکها را «در داخل و خارج از کشور عیش و نوش میکنند» و ۲۰ درصد را به افغانها میدهند.
این مقام طالبان از هیچ سازمان خاصی نام نگرفت، اما گفت مصارف دفاتر برخی از نهادها، بیشتر از مقدار کمکی است که به مردم توزیع میشود.
خلیلالرحمن حقانی روز شنبه (۱۴ اسد) در نشستی که در هتل انترکانتیننتال در کابل برگزار شده بود، تاکید کرد که طالبان بر چگونگی کمکها نظارت خواهد کرد.
هنوز سازمانهای مددرسان فعال در افغانستان درباره این اتهام وزیر مهاجرین و عودتکنندگان طالبان ابراز نظر نکردهاند.
اختلافهای جدی سازمانهای کمکرسان و طالبان
اتهام فساد در روند توزیع کمکهای بشردوستانه در حالی منتشر میشود که بازرس ویژه امریکا برای بازسازی افغانستان حدود دو هفته قبل در نشستی در لندن گفت که طالبان در برنامههای ملل متحد رخنه کرده و این مسئله برای جهان خطرناک است.
جان ساپکو گفت کانگرس امریکا لایحهای را تصویب خواهد کرد که مانع رسیدن هرگونه کمک به طالبان میشود.
بازرس ویژه امریکا در این نشست، با نگرانی از نفوذ طالبان در برنامههای امدادی سازمان ملل گفت که بیشتر بودجه سازمان ملل را امریکا تامین میکند.
آقای ساپکو افزود: «ما بهعنوان کسی که بودجه را تامین میکنیم، حق داریم بپرسیم که پول چطور خرج میشود.»
بازرس ویژه امریکا برای بازسازی افغانستان هشدار داد که «اگر سود کمکهای ما به طالبان» برسد، پیامدهای جدی خواهد داشت.
علاوه بر این، اداره توسعه بینالمللی امریکا اخیرا در گزارشی اعلام کرد که طالبان «بهطور موثر» در بخش توزیع کمکهای سازمان ملل نفوذ کردهاند.
طبق این گزارش، طالبان به کمکهای جهانی به عنوان منبع درآمد مینگرد و به همین دلیل بهدنبال انحصار و کنترول بیشتری بر آن است.
طالبان متهم شدهاند که در استخدام کارمندان نهادهای مددرسان و فهرست دریافتکنندگان کمکها دخالت میکند.
خلیلالرحمن حقانی در نشست روز شنبه در کابل تاکید کرد که نهادهای مددرسان باید با هماهنگی طالبان کمکهای خود را در ولایات و ولسوالیها توزیع کنند.
سازمان توسعه بینالمللی امریکا میگوید طالبان استقلال آژانسهای سازمان ملل متحد را در مورد تخصیص کمکها در افغانستان زیر سوال برده است.
دخالت طالبان در روند توزیع کمکها تنها موضوعی نیست که این گروه و نهادهای کمکرسان بر سر آن اختلاف دارند.
یکی از عمدهترین اختلافات موضوع کار زنان در نهادهای کمکرسان است. طالبان در حال حاضر به نهادهای مددرسان اجازه نمیدهد که کارمند زن استخدام کنند. در مقابل سازمانهای مددرسان میگویند ممنوعیت کار زنان، باعث شده آنان نتوانند کمکها را به نیازمندترین بخشهای جامعه برسانند.