ساندی تایمز: سپاه پاسداران به بزرگترین تهدید برای بریتانیا تبدیل شده است
ساندیتایمز در گزارشی نوشت وزیر داخله بریتانیا در پی شواهد تازهای از نفوذ سپاه پاسداران در این کشور، معتقد است که سپاه بزرگترین تهدید برای امنیت ملی بریتانیاست. این روزنامه افزود سوئلا بریورمن نگران افزایش فعالیت سپاه پاسداران در خاک بریتانیاست.
بر اساس گزارش این روزنامه چاپ لندن، براورمن همچنین از گزارشهای اطلاعاتی مبنی بر اینکه جاسوسان ایرانی تلاش میکنند اعضای باندهای جنایتهای سازمانیافته را برای هدف قرار دادن مخالفان رژیم جذب کنند، نگران است.
یک منبع نزدیک به وزیر داخله بریتانیا به این روزنامه گفت که تهدیدهای ناشی از جمهوری اسلامی، مقامهای بریتانیا را بیش از گذشته نگران کرده است.
او گفت: «این یک مساله بزرگ است زیرا آنها [جمهوری اسلامی] بسیار تهاجمیتر شده و میل آنها [برای سرکوب مخالفان در خارج از کشور] در حال افزایش است. آنها در برابر هر کسی که رژیمشان را به چالش میکشد بسیار تدافعی عمل میکنند و فقط میخواهند آن را از بین ببرند. تحریکپذیری آنها در حال افزایش است.»
به نوشته ساندی تایمز، امآی۵ سال گذشته هشدار داد که جمهوری اسلامی در ۱۰ توطئه قتل و آدمربایی در بریتانیا نقش داشته است.
همچنین پولیس بریتانیا در فبروری سال جاری میلادی اعلام کرد که تعداد این موارد به ۱۵ مورد افزایش یافته است.
پارسال ایران اینترنشنال پس از تهدیدهای تروریستی مجبور شد پخش شبکه تلویزیونی خود از دفتر لندن به شکل کامل به واشینگتن منتقل کند.
در ماه دلو گذشته، پولیس متروپولیتن لندن در بیانیهای اعلام کرد یک تبعه اتریشی به نام محمدحسین دوتایف به اتهام تلاش برای انجام جرایم مرتبط با عملیات تروریستی علیه ساختمان ایراناینترنشنال از سوی پلیس ضد تروریسم بریتانیا بازداشت شده است.
چند روز بعد دستگاه قضایی بریتانیا این فرد را به تلاش برای جمعآوری اطلاعاتی متهم کرد که برای انجام عملیات تروریستی مفید است.
مقامهای جمهوری اسلامی تاکنون بارها ایراناینترنشنال و کارکنان آن را تهدید کردهاند و این تهدیدها در پی پوشش خیزش انقلابی مردم ایران علیه جمهوری اسلامی در ماههای اخیر به شکل قابل توجهی افزایش پیدا کرد.
ساندی تایمز نوشت که درخواستهایی مبنی بر طبقهبندی سپاه پاسداران به عنوان یک سازمان تروریستی خارجی در بریتانیا وجود دارد، اما این درخواستها تاکنون با مقاومت وزارت خارجه بریتانیا مواجه شده چرا که دولت لندن نگران است چنین اقدامی موجب وارد آمدن آسیب دایمی به روابط دیپلماتیک میان تهران و لندن شود.
این گزارش در حالی است که در ماه سرطان، لایحه امنیت ملی بریتانیا پس از تصویب در هر دو مجلس و با موافقت سلطنتی به قانون تبدیل شد و وزارت کشور بریتانیا اعلام کرد: «تلاشهای اخیر ایران برای ربودن یا کشتن افراد ساکن در بریتانیا، فراتر از تحقیر و نقض اساسی حاکمیت ماست.»
همچنین ساندی تایمز نوشت که این رسانه به جزئیاتی از رابطه نزدیک بین جمهوری اسلامی و یک سازمان دانشجویی مستقر در بریتانیا دست یافته است.
بر اساس گزارش این روزنامه، «انجمن اسلامی دانشجویان» که دههها به دفاع و ترویج از ایدئولوژی جمهوری اسلامی و رهبرانش پرداخته، اکنون در برنامههایی با حضور روحانیون تندرو و مقامهای جمهوری اسلامی برگزار میکند. این انجمن جلساتش را در «کانون توحید» یک کلیسای پیشین در محله همراسمیت لندن برگزار میکند.
ساندی تایمز نوشت که در ماه جنوری، رئیس پیشین این انجمن، محمدحسین عطایی دانشجوی کارشناسی ارشد در دانشگاه برادفورد برای شرکت در کنفرانسی به تهران رفت و با علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی دیدار کرد.
این روزنامه به عکسی از او در دیدار با خامنهای و گرفتن چفیهای از رهبر جمهوری اسلامی، اشاره کرده است. به گفته این انجمن، عطایی از اکتبر گذشته ریاست انجمن را برعهده ندارد.
کانال تلگرامی این انجمن، پستهایی را در تمجید از قاسم سلیمانی منتشر کرده و او را «شهید» و رهبر «مقاومت» معرفی کرده است.
همچنین این کانال تلگرامی پیشتر اظهاراتی از خامنهای در رد جرم بودن انکار واقعه هولوکاست منتشر کرده است.
ساندی تایمز همچنین به ارتباط دستکم دو نفر از سه عضو هیات امنای این کانون با مرکز اسلامی لندن اشاره کرده است.
در ماه جوزا، «مرکز اسلامی انگلیس» در لندن، وابسته به دفتر علی خامنهای، اطلاعیهای روی درهای ورودی خود نصب کرد و در آن از توقف تمام فعالیتهای فرهنگی و آموزشی خود تا اطلاع ثانوی خبر داد و دلیل آن را «شرایط خاص» ذکر کرد.
تام توگنهات، معاون امنیتی وزیر کشور بریتانیا، ضمن استقبال از برکناری متولیان «مرکز اسلامی انگلیس» گفت: «درباره تهدیدات ایران در بریتانیا هشدار داده بودم و برکناری متولیان این مرکز که گزارش شده با این رژیم ارتباط دارد و مدیر متولی آن توسط رهبر جمهوری اسلامی منصوب میشود، پیشرفت خوشایندی است.»
با این حال، رسانههای ایران اخیرا گزارش دادند که در ماه محرم برخی از فعالیتهای این مرکز از سر گرفته شده است.
ساندی تایمز نوشت که هاشم موسوی، نماینده خامنهای در این مرکز تایید کرده که نمایندگان خامنهای بر انتخابات این انجمن دانشجویی نظارت میکردند، اما مدعی شده: «این کار مذهبی است و قطعا ربطی به دولت ندارد.»
این در حالی است که هفته گذشته، این کانون میزبان گفتوگوهای آنلاین فرماندهان سپاه پاسداران و دانشجویان مسلمان در دانشگاههای بریتانیا بوده است. این گفتوگوها دهها هزار بیننده داشت.
ساندی تایمز نوشت که این اولین بار است که فرماندهان سپاه پاسداران نقش مستقیمی در انتشار تبلیغات رژیم ایران در بریتانیا دارند.
همچنین این روزنامه در سرمقاله خود به اظهارات پیشین مدیر شبکه ایران اینترنشنال اشاره کرد و نوشت حق با اوست که گفته بود که بسته شدن استودیو پخش این رسانه در لندن در پی تهدیدهای تهران، تجاوز به حق حاکمیت، امنیت و آزادی بیانی است که همیشه برای بریتانیا ارزشمند بوده است.
در این سرمقاله تاکید شده که گزارش تازه این روزنامه درباره نفوذ جمهوری اسلامی در بریتانیا و اظهارات وزیر کشور درباره تهدیدهای جمهوری اسلامی، «باید یک زنگ بیدارباش باشد».
تمایل جمهوری اسلامی به همکاری با باندهای جنایتکار برای هدف قرار دادن دشمنانش در خارج از کشور مایه خشم است.
این نشریه بریتانیایی افزود که ممکن است دلایلی اطلاعاتی برای معرفی نکردن سپاه پاسداران به عنوان یک گروه تروریستی وجود داشته باشد، اما هیچ دلیلی برای اجازه دادن به عوامل آن برای «سمپاشی کردن بدون مجازات» وجود ندارد.
ساندی تایمز تاکید کرد که بریتانیا نباید اشتباه آسانگیری بیش از حد خود را در برابر افراط گرایی اسلامی را که قبلا در دهه نود میلادی مرتکب شده، تکرار کند.