نمایندگان اوزبیکستان و موسسه صلح امریکا در مورد افغانستان گفت‌وگو کردند

عصمت‌الله ایرگاشیف نماینده اوزبیکستان برای افغانستان و برمک پژواک از موسسه صلح امریکا در مورد افغانستان گفت‌وگو کردند. تاشکند می‌گوید در این دیدار توجه ویژه‌ای به ابتکار اوزبیکستان برای تشکیل یک گروه مذاکره بین‌المللی تحت نظارت سازمان ملل شد.

وزارت خارجه اوزبیکستان می‌گوید هماهنگ کننده ارشد موسسه صلح امریکا از تلاش تاشکند برای کاری منسجم در مورد افغانستان قدردانی کرده است.

ایده تشکیل یک گروه بین‌المللی برای مذاکره با طالبان تحت نظارت سازمان ملل سال گذشته توسط شوکت میرضیایف، رئیس‌جمهور اوزبیکستان اعلام شد.

آقای میرضیایف و دیپلومات‌های اوزبیکستان در یکسال گذشته در بیشتر دیدارها و نشست‌های منطقه‌ای و بین‌المللی بر تشکیل این گروه تاکید کرده‌اند.

رئیس‌جمهور اوزبیکستان ماه عقرب ۱۴۰۱ در دیدار با رئیس شورای اروپا گفت افغانستان نباید به یک منبع تهدید برای منطقه و جهان تبدیل شود. او پیشنهاد کرد که یک گروه بین‌المللی برای مذاکره با طالبان به منظور اجرای هرچه زودتر تعهدات این گروه ایجاد شود.

اوزبیکستان می‌گوید نمایندگان کشورها از این ایده استقبال کرده‌اند. با این حال تاکنون در مورد پیشرفت تشکیل این گروه جزئیاتی ارائه نشده است.