سازمان ملل گزارش نفوذ هواداران طالبان در بخش افغانستان این سازمان در ژنو را نادرست میداند
سازمان ملل به گزارش افغانستان اینترنشنال در مورد نفوذ هواداران طالبان در این سازمان پاسخ داد. پیشتر منابعی گفته بودند که هواداران طالبان با نفوذ در دفتر سازمان ملل در ژنو، یک «لابی» این گروه را در نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل دعوت کردند.
منابع با فرستادن ویدیوهایی به افغانستان اینترنشنال گفته بودند که مدینه محبوبی که روز دوشنبه (۲۹ جوزا) در پنجاهوسومین اجلاس شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در مورد وضعیت زنان و دختران افغانستان در زیر حاکمیت طالبان در شهر ژنو در سوئیس سخنرانی کرده بود، از سوی یک کارمند سازمان ملل به نام «نوید احمد» دعوت شده بود.
منابع نوید احمد را به داشتن «افکار و گرایش طالبانی» متهم و سخنان خانم محبوبی را به معنای «لابی برای طالبان» تعبیر کرده بودند.
با این حال لیز تروسل، از بخش رسانهای دفتر حقوق بشر سازمان ملل در ژنو در تماسی به افغانستان اینترنشنال گفت این رویداد توسط شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد برگزار شده بود و برای چنین رویدادهایی فرایند تعریفشدهای وجود دارد که مشخص میکند چه کسانی باید برای شرکت در آن دعوت شوند.
به گفته بخش رسانهای دفتر حقوق بشر سازمان ملل در ژنو، مدیریت ارشد کمیساریای حقوق بشر سازمان ملل در انتخاب شرکتکنندگان این رویداد نقش دارد و به کثرت صداها و دیدگاههای متفاوت اولویت میدهد.
خانم لیز گفت مدینه محبوبی توسط مقامات ارشد سازمان ملل برای شرکت در این مراسم دعوت شده بود و کارمندان سازمان ملل هیچ نقشی در نامزدی یا انتخاب فرد ندارند.
لیز تروسل افزود که مطابق با اصول و رویههای سازمان ملل، چنین رویدادهایی باید فضای امنی باشد که در آن دیدگاههای متعدد مورد احترام قرار میگیرد.
او تاکید کرد که همه افراد شرکتکننده در چنین رویدادهایی باید از ارعاب، سوء استفاده، تهدید یا سایر اشکال تلافیجویانه دور باشند. او همچنین گفت که این اصل، در مورد کارمندان سازمان ملل نیز صدق میکند.
مدینه محبوبی در نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در مورد وضعیت زنان افغانستان، خواستار تعامل جهان با حکومت سرپرست طالبان شده بود.
او در سخنرانیاش در این نشست گفت: «با مقامهای حکومت سرپرست طالبان تعامل داشته باشیم تا آنان را وادار کنیم که به حقوق و امنیت فعالان، روزنامهنگاران و مدافعان حقوق بشر احترام بگذارند.»
پس از انتشار سخنرانی خانم محبوبی در شبکههای اجتماعی، موجی از واکنشها در برابر اظهارات او در رسانهها منتشر شد. منتقدان سخنان خانم محبوبی را به معنای «لابی برای طالبان» تعبیر کردند و از دعوت او در نشست سازمان ملل انتقاد کردند.