'جیشالعدل' مسئولیت حمله به قرارگاه پولیس در زاهدان ایران را به عهده گرفت
«جیشالعدل» با انتشار بیانیهای مسئولیت حمله صبح شنبه بر یک قرارگاه پولیس در زاهدان، مرکز سیستان و بلوچستان در جنوبشرق ایران را به عهده گرفت. این گروه در بیانیه خود کلانتری ۱۶ زاهدان را «یکی از عاملان اصلی فاجعه جمعه خونین زاهدان» خوانده است.
جیشالعدل در بیانیه خود آورده است: «سازمان جیشالعدل به اطلاع عموم میرساند فرزندان رشید آنها در گردان استراتژیک فداییان عدل الهی موفق شدهاند کلانتری ۱۶ زاهدان که از عاملان اصلی رخ دادن فاجعه جمعه خونین زاهدان است را مورد هدف قرار بدهند.»
در همین حال مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان با انتشار بیانیهای از هر نوع «خشونت، حمله مسلحانه و حرکتی که سبب ناامنی شود» اعلام برائت کرد.
همزمان، گمانهزنیهایی درباره پشتپرده این حمله و زمینهسازی احتمالی برای حبس یا حصر خانگی امام جمعه اهل سنت زاهدان مطرح شده است.
عبدالحمید اسماعیلزهی، با انتشار بیانیهای به حمله به کلانتری ۱۶ زاهدان که در نزدیکی مسجد مکی موقعیت دارد، واکنش نشان داد و آن را «موجب تاسف و تالم شدید» خواند.
او در بیانیهاش گفت: «پیشاپیش نگرانی و برائت خویش را از هر نوع خشونت و حمله مسلحانه و هر حرکتی که باعث ناامنی باشد اعلام میدارم.»
اسماعیلزهی افزوده: «راه ما پیگیری مشکلات جامعه از طریق مذاکره و انتقاد سازنده است و بر حفظ تمامیت ارضی و امنیت کشور و رسیدگی به حقوق حقه از طریق صحیح و مسالمتآمیز تاکید داریم.»
مولوی عبدالحمید از مردم استان سیستان و بلوچستان و بهویژه شهر زاهدان خواست تا «ضمن حفظ آرامش و خویشتنداری» از هر نوع حرکت و عملی که «باعث ناامنی میشود» پرهیز کنند.
حمله به قرارگاه پولیس
ساعت هفت و ربع صبح روز شنبه، چهار فرد مسلح به کلانتری ۱۶زاهدان حمله کرده و با ماموران انتظامی درگیر شدند که این حادثه کشته شدن چهار مهاجم و دو مامور امنیتی را در پی داشت.
فرمانده پولیس استان سیستان و بلوچستان با اشاره به جزئیات حمله، مهاجمان را «چهار تروریست معاند» خواند که با «پوشش اربابرجوع» وارد کلانتری شده بودند.
کلانتری ۱۶، سال گذشته و در جریان «جمعه خونین» زاهدان هم خبرساز بود؛ هنگامی که پس از برگزاری نماز جمعه هشتم میزان ۱۴۰۱، نیروهای امنیتی و نظامی مستقر در آن به طرف مردم معترض زاهدان به صورت مستقیم تیراندازی کردند. سازمان عفو بینالملل گفته که دستکم ۶۶ نفر در جریان سرکوب معترضان توسط ماموران امنیتی جمهوری اسلامی کشته شدند. برخی منابع تعداد تلفات را دستکم صد نفر اعلام کردهاند.
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی همان زمان بیانیهای منتشر کرد و گروه جیشالعدل را مسئول حمله به پاسگاه و تیراندازی به مردم معرفی کرد اما مولوی عبدالحمید بارها در خطبههای نماز جمعه خود حکومت را عامل تیراندازی به مردم و قتل آنها دانست.
در پی این انتقادات و شکلگیری جمعههای اعتراضی مردم، اواخر ماه عقرب سال گذشته و در چهلمین روز کشته شدن شهروندان زاهدانی، فرماندهی انتظامی سیستان و بلوچستان و رئیس کلانتری ۱۶ زاهدان به دلیل آنچه حکومت «قصور» و کوتاهی خواند، برکنار شدند.
خطبههای انتقادی مولوی عبدالحمید و اعتراضات خیابانی مردم زاهدان اما تا روز گذشته (جمعه، ۱۶ سرطان) و تا چهلمین جمعه، ادامه یافته است.