ریشی سونک: بریتانیا بخشی از کنوانسیونی است که استفاده از بمب خوشهای را منع میکند
نخستوزیر بریتانیا میگوید که این کشور کنوانسیونی را امضا کرده که تولید یا استفاده از بمب خوشهای را منع کرده است. ریشی سونک این سخنان را پس از آن مطرح کرد که امریکا اعلام کرد در حال برنامهریزی برای تامین بمبهای خوشهای به اوکراین است.
با این حال آقای سونک، شنبه (۱۷ سرطان) افزود که بریتانیا برای حمایت از اوکراین در برابر تهاجم غیرقانونی روسیه ادامه خواهد داد.
قبل از واکنش رشی سونک اسپانیا و کانادا از ۱۲۳ کشوری که بمبهای خوشهای را ممنوع کرده اند، از تصمیم حکومت امریکا برای ارسال بمبهای خوشهای به کییف انتقاد کردند.
دیدهبان حقوق بشر نیز از امریکا خواسته این تسلیحات را در اختیار اوکراین قرار ندهد.
بوریس گریزلوف، سفیر روسیه در بلاروس هم گفته، تصمیم امریکا برای ارائه بمبهای خوشهای به اوکراین آخرین تلاش واشنگتن در حمایت از کییف است، زیرا ضد حمله این کشور مطابق برنامه پیش نرفته است.
بوریس گریزلوف در عین حال افزوده، ارسال این بمبهای امریکا به اوکراین از بهار در حال بررسی بوده است.
این واکنشها پس از آن مطرح می شود که روزنامه واشنگتن پست به نقل از یک مقام امریکا نوشت، جو بایدن، رئیس جمهور امریکا با ارائه بمبهای خوشهای به اوکراین موافقت کرده است.
بمبهای خوشهای میتوانند از هواپیما یا سکوها پرتاب شوند و به هنگام انفجار شمار زیادی بمبهای کوچکتر را در محیط وسیعی پخش کنند.
بمبهای کوچکتر اگر منفجر نشود به صورت ماین عمل میکند و میتوانند خطرات جانی و معلولیت برای غیر نظامیان را به همراه داشته باشند.