واکنشهای وزرای پیشین عدلیه و مهاجرین به سخنان بایدن؛ 'تروریستپروری امریکا شرمناک است'
در ادامه واکنشها به سخنان رئیسجمهور امریکا، نور رحمان اخلاقی، وزیر پیشین مهاجرین گفته «تروریستپروری قدرتمندترین حامی دموکراسی و حقوقبشر شرمناک است.» وزیر پیشین عدلیه نیز طالبان را «مزدور» خوانده و گفته «مهم نیست مزدور کشور همسایه یا امریکا.»
نور رحمان اخلاقی، وزیر امور مهاجرین و عودتکنندگان حکومت پیشین افغانستان در صفحه توییترش نوشته است که اظهارات جو بایدن، رئیسجمهور امریکا، تایید میکند که امریکا «آگاهانه» افغانستان را به طالبان سپرده است.
آقای اخلاقی امریکا را مسئول «تمام جنایات» طالبان دانسته و نوشت «امریکا در برابر تمام جنایاتی که پس از سپردن افغانستان به یک گروه تروریستی صورت گرفته، باید خود را مسئول بداند.»
در همینحال، فضلاحمد معنوی، وزیر عدلیه حکومت پیشین افغانستان نیز در صفحه توییترش نوشته است که طالب یک گروه «نیابتی و مزدبگیری» که برای پول و قدرت آماده انجام هر وظیفه برای هرکسی است.
او افزود: «مزدور، مزدور است، مهم نیست مزدور کشور همسایه یا امریکا.»
آقای معنوی در این توییت طالب را به عنوان یک گروه «ظالم» تشنهای قدرت و ثروت دانسته که به باور او به دین تعلق ندارد.
این مقام سابق حکومت پیشین افغانستان همچنان از پایان ماموریت طالبان یاد کرده و گفته که: «با پایان ماموریت، وجودشان هم پایان مییابد.»
جو بایدن، رئیسجمهور امریکا شنبهشب در یک نشست خبری گفت: «یادتان هست در مورد افغانستان چه گفته بودم؟ گفته بودم القاعده آنجا نخواهد بود. گفته بودم که ما از طالبان کمک خواهیم گرفت.»
این سخنان بایدن با واکنش های زیادی رو به رو شده است.
پیشتر، رحمتالله نبیل، رئیس سابق ریاست امنیت ملی افغانستان، اظهارات جو بایدن را «افشاگری پیشگامانه ضمایم پنهان توافقنامه دوحه» خوانده بود.
او گفته که جو بایدن ماهیت واقعی طالبان را به عنوان «گروه واگنر امریکا در منطقه» روشن کرد.
در ادامه واکنشها علی میثم نظری، مسئول روابط خارجی جبهه مقاومت ملی به رهبری احمد مسعود، نیز گفته که گروههای تروریستی بینالمللی همچون القاعده و داعش در افغانستان حضور فعال دارد.
این اظهارات در حالی انجام شده است که آقای بایدن در ماه اسد ۱۴۰۱ اعلام کرده بود که امریکا در عملیاتی در افغانستان ایمن الظواهری، رهبر القاعده را به قتل رسانده است.
بسیاری در آن زمان کشته شدن رهبر القاعده در قلب کابل را نشانه عدم صداقت طالبان برای مبارزه با گروههای تروریستی جهانی و نقض آشکار توافقنامه دوحه دانسته بودند.