جیش‌العدل: سه فرد افغان، پاکستانی و ایرانی را برای 'جاسوسی به سپاه اعدام' کردیم

گروه شبه‌نظامی جیش‌العدل اعلام کرد که سه شهروند افغانستان، پاکستان و ایران را به اتهام جاسوسی برای سپاه پاسداران ایران «اعدام» کرده است. این گروه در اعلامیه‌ای این سه نفر را به همکاری با سپاه پاسداران ایران در ترور دو فرمانده خود متهم کرده است.

طبق این اعلامیه و ویدیویی ۱۵ دقیقه‌ای که جیش‌العدل در سایت خود پخش کرده، این افراد به نام‌های ناصر افغان، عدنان بلوچ و وارث ملازهی از افغانستان، پاکستان و ایران معرفی شده‌اند.

براساس آنچه که این گروه به عنوان «اعترافاتی» از این سه تن پخش کرده، آنان گفته‌اند که برای «مرکز ۲۳ نبوت»، کار می‌کردند و برای ترور فرماندهان جیش‌العدل و برخی افرادشان در سیستان‌وبلوچستان با این نهاد مخفی مرتبط با سپاه پاسداران همکاری داشتند.

مشخص نیست که «اعترافات» این افراد تحت چه شرایطی گرفته شده است.

جیش‌العدل یک گروه فعال شبه‌نظامی سنی در استان سیستان‌وبلوچستان ایران است که علیه جمهوری اسلامی ایران به مبارزه مسلحانه می‌پردازد.

این گروه درباره زمان و مکان اعدام این سه نفر توضیحی نداده و نوشته که «حکم اعدام» این سه تن «پس از محاکمه و تحقیق هیئت قضایی» به اجرا در آمده است.

در ویدیو جیش‌العدل آمده که مرکز ۲۳ نبوت در شیراز، بلوچستان و همدان فعالیت می‌کند و برنامه‌های عملیاتی آن، متمرکز بر جذب و استخدام شهروندان خارجی به‌ویژه افغان‌ها و پاکستانی‌ها است.

ناصر افغان، شهروند افغانستان، در این ویدیو گفته که از طریق افراد مرتبط با سپاه پاسداران به واحد نظامی مرکز ۲۳ نبوت جذب شد و اصلاً از منطقه دهمزنگ در ولایت نیمروز افغانستان است، ولی در شهرستان سراوان زندگی می‌کرده است.

طبق اظهارات او در این ویدیو، قرار بوده تا با ادامه همکاری با این مرکز به او شناسنامه ایرانی، اسلحه و دیگر امکانات داده شود.

وارث ملازهی، شهروند ایرانی در این ویدیو گفته که یک بار با همکاری چند مهاجر افغان‌ در ایران و با حمایت سپاه پاسداران، به یکی از موترهای ارتش پاکستان در مرز با ایران حمله کرده بود.

او افزوده که در انتقال افغان‌های جذب‌شده در مرکز ۲۳ نبوت از یک محل به محل دیگر برای اجرای عملیات نظامی هم فعالیت کرده است.

وارث ملازهی همچنین گفته که باری یکی از فرماندهان طالبان را به سراوان ایران برده بود تا با فرماندهان سپاه ملاقات کند. او گفت که هدف این قرار ملاقات هماهنگی برای حمله به یکی از قرارگاه‌های جیش العدل بوده است.

جیش‌العدل در اطلاعیه خود هشدار داده که نام‌ و مشخصات افراد مرتبط با مرکز ۲۳ نبوت را از سه فرد اعدام‌شده به دست آورده‌‎ و افرادی را که در ترور سران بلوچ و تلاش برای کشتن فرماندهان این گروه دست داشتند، تحت تعقیب قرار داده است.