ده‌ها خانواده از مناطق مرزی و پاکستان به تخار منتقل شدند

منابع متعدد محلی گفتند که ده‌ها خانواده در روزهای اخیر از مناطق مرزی و پاکستان به تخار منتقل شده‌اند. برخی از منابع گفتند که این خانواده‌ها پاکستانی هستند اما برخی دیگر می‌گویند آنها افغان‌هایی‌اند که در سال‌های گذشته براثر جنگ آواره شده بودند.

همزمان، برخی منابع گفتند که دهها عضو تحریک طالبان پاکستانی در ولسوالی‌های خواجه غار، دشت قلعه و خواجه بهاوالدین (روستای سجانی) ولایت تخار جابجا شده‌اند.

مراجع مستقل تا اکنون این خبر را تایید نکرده‌اند.

طالبان هم در این مورد به گونه رسمی اظهار نظر نکرده‌اند.

مردم محل می‌گویند خانواده‌های منتقل شده در این ولسوالی‌ها با زبان‌های محلی مانند فارسی و اوزبیکی آشنایی ندارند و بیشتر آنها به اردو سخن می‌گویند.

[@portabletext/react] Unknown block type "facebook", specify a component for it in the `components.types` prop

نقیب‌الله فایق، عضو پیشین مجلس نمایندگان و والی سابق فاریاب هم در توییتی نوشته است که «وزیرستانی‌ها» به تخار منتقل شده‌اند و «مردم را از خانه و زمین‌شان بیرون می‌کنند».

به گفته منابع محلی، مردم محل روز سه‌شنبه با ورود این خانواده‌ها به تخار مخالف کردند، اما با مداخله نیروهای طالبان مواجه شده‌اند.

با این حال، یک منبع نزدیک به خانواده‌های منتقل شده در تخار گفته است که این خانواده‌ها حدود ۴۵ سال به کویته «مهاجرت کرده بودند» و یک هفته پیش از پاکستان به افغانستان بازگشتند.

به گفته این منبع، هر کدام از این خانواده‌ها بعد از بازگشت به افغانستان از آژانس پناهندگان سازمان ملل ۴۵۰ دالر به عنوان کمک دریافت کرده‌اند.

او این «کمک» را مدرکی برای «مهاجر بودن» این خانواده دانست، اما این آژانس در این مورد اظهار نظر نکرده است.

اطلاعات درباره انتقال خانواده‌هایی از مناطق مرزی دیورند و پاکستان به شمال افغانستان در حالی به دست رسیده است که در روزهای گذشته گزارش‌های متعددی مبنی بر توافق طالبان با دولت پاکستان درباره انتقال اعضای تحریک طالبان پاکستان به شمال افغانستان منتشر شده است.

روز یکشنبه (۲۸ جوزا) سفیر پیشین ایران در کابل هشدار داد که طالبان با انتقال جمعیت وزیرستان پاکستان به شمال و غرب افغانستان، «ژئوپلیتیک منطقه را تغییر می‌دهد».

به گفته ابوالفضل ظهره‌وند، «نیروهای تکفیری» با خانواده‌های‌شان به عنوان «پیشخوان» در شمال افغانستان جابه‌جا می‌شوند. به گفته او، اولویت فعلی شمال‌شرق افغانستان و بدخشان است، ولی انتقال آنها بعدا به سوی فاریاب و مزارشریف ادامه خواهد یافت.

همچنین اخیرا افراسیاب ختک، عضو پیشین سنای پاکستان نیز هشدار داد که انتقال اعضای طالبان پاکستان به شمال افغانستان آشکارا باعث تنش قومی در افغانستان خواهد شد.

آقای ختک روز شنبه (۲۷ جوزا) در توییتی نوشت این امر باعث گسترش جغرافیای جنگ از افغانستان به کشورهای آسیای مرکزی هم خواهد شد.

پیشتر با بالا گرفتن تنش میان مردم تخار و بازگشت‌کنندگان، ملا هبت‌الله آخندزاده، رهبر طالبان دستور داده بود که زمین «ناقلین» برگردانده شود و به جای آن، برای ساکنان تخار زمین توزیع شود. اما اداره طالبان به مردم محل زمین توزیع نکرده و آنها را با آمدن موج تازه‌ای از مردم از مناطق مرزی، آواره کرده‌اند.