دومین گروه بزرگ مهاجر؛ چه چیزی هندیها را به سمت استرالیا میکشاند؟
تعداد هندیهای که به استرالیا مهاجرت میکنند به سرعت رو به افزایش گذاشته و اکنون تعداد شان به بیش از ۷۱۰ هزار میرسد. هندیها پس از انگلیسیها دومین گروه بزرگ مهاجر در استرالیا هستند و یک دلیل اصلی مهاجرت آنها، نیاز استرالیا به کارگران ماهر است.
شریلان مولان، خبرنگار بیبیسی در دهلی در گزارشی تلاش کرده به این سوال که چه چیزی هندیها را به سمت استرلیا میکشاند، پاسخ دهد.
در این گزارش آمده که سیر تاریخی مهاجرت هندیها به سمت استرالیا نشان میدهد که مهاجرین اولیه در دهه ۱۸۰۰ به عنوان کارگران یا خدمتکاران اتباع بریتانیایی که از هند مهاجرت میکردند، وارد استرالیا شدند.
در سال ۱۹۰۰، طیف وسیعتری از هندیها مهاجرت کردند، اما در سال ۱۹۷۳ پس از لغو سیاستی که مهاجرت غیر سفیدپوستان را محدود میکرد، به طور چشمگیری هندیها به سمت استرالیا سرازیر شدند.
نکتهای مهم در مهاجرتهای نخستین هندیها این است که استرالیا تنها مهاجران ماهر مانند کارگران فناوری، پزشکان، پرستاران و دانشگاهیان را در مقیاس بسیار کوچک قبول میکرد.
در سال ۲۰۰۶ پس از رویکار آمدن جان هوارد، نخستوزیر اسبق استرالیا، سیاستهای مهاجرپذیری این کشور در مقابل هندیها تغییر کرد. استرالیا دریافت اقامت دایم را برای دانشجویان هندی تسهیل کرد.
دانشجویان هندی هنوز بخش بسیار زیادی از مهاجرین موقت را تشکیل میدهند که پس از ختم تحصیل، اجازه اقامت در استرالیا را پیدا میکنند.
نویسنده این مطلب نوشته که این سیر مهاجرت بدون تنش نبوده است. او به حملات خشونتآمیز به دانشجویان هندی در سیدنی و ملبورن در سال ۲۰۰۰ اشاره میکند.
به دنبال این حملات، دهها مهاجر هندی به خیابانها ریختند و واکنش تندی نشان دادند تا در نهایت دولت استرالیا اقداماتی را برای رسیدگی به این وضعیت روی دست گرفت.
حامیان مهاجرین ضمن اشاره به اشاعه چند فرهنگی در این کشور میگویند که مهاجران به رشد اقتصادی این کشور نیز بسیار کمک کردهاند.
در همینحال تعدادی از سیاستمداران استرالیا از سیاستهای مهاجرتی این کشور انتقاد کرده و میگویند مهاجرین با دستمزد کم، مشاغل را از بین میبرند و منابع را افزایش میدهند.
با اینحال مهاجرین هندی در استرالیا هماکنون در بخشهای مختلف اقتصادی و سیاسی فعال اند.
در دولت منتخب در ایالت نیو ساوت ولز، در جنوبشرق استرالیا، چهار سیاستمدار هندیالاصل فعالیت میکنند.
کارشناسان بدین باور اند که دولت بهاراتیا جاناتا که از سال ۲۰۱۴ بدینسو قدرت را در دست دارد، نقش اساسی در تقویت روابط هند و استرالیا ایفا کرده است.
نرندرا مودی، نخستوزیر هندوستان، در اواخر سال ۲۰۱۴ پس از سه دهه وقفه، به استرالیا سفر کرد. این سفر وی تغییراتی نیز در سیاستهای مهاجرتی استرالیا ایجاد کرد. از جمله امضای قرارداد مهاجرتی برای تسهیل سفر و کار برای دانشجویان، دانشگاهیان و متخصصان هند در استرالیا است.
در همینحال آنتونی آلبانیز، نخستوزیر استرالیا، نیز در سفری به هند، درباره همکاریهای دفاعی، امنیتی، اقتصادی، آموزشی و تجارتی گفتوگو کرد.
کارشناسان معتقد اند که دیدار مکرر نخست وزیر و وزیران باعث تعمیق روابط دوجانبه شده و برای هر دو کشور مفید است.
هندوستان و استرالیا برای محدودسازی سلطه چین در منطقه هند و اقیانوس آرام باهمدیگر همکاری دارند.