همسر رئیس جمهور ایران: چرا باید مانند مردها درس بخوانیم و کار کنیم؟

جمیله علم‌الهدی، همسر ابراهیم رئیسی به تلویزیون دولتی ونزوئلا گفت که درس خواندن و کار کردن زنان همانند مردان "خشونت" است. او گفت: "ما می‌خواهیم زنان به زن بودن خود ادامه دهند، چرا باید مثل مردان باشیم؟ مثل مردها درس بخوانیم و کار کنیم؟"

او و دیگر زنان حامی جمهوری اسلامی بر نقش پررنگ زنان ایرانی در خانه تاکید دارند و مخالف ورود زنان به حوزه‌های مدیریتی و رسمی مهم مانند قضاوت در دادگاه‌ها اند. به همین علت، در کابینه ابراهیم رئیسی، شوهر جمیله علم‌الهدی، به جز یک معاون در امور خانواده، زنی دیگر حضور ندارد.

علم‌الهدی در این مصاحبه از "اهمیت دادن" رسانه‌ها به کشته شدن مرگ مهسا امینی توسط پولیس جمهوری اسلامی ابراز نارضایتی کرد و آن را "دیکتاتوری رسانه‌ای" خواند.

به دنبال مرگ مهسا امینی در بازداشت پولیس ایران در سنبله ۱۴۰۱، موج گسترده‌ای اعتراض‌ها به جمهوری اسلامی اتفاق افتاد و برای چند هفته ادامه پیدا کرد. این اعتراضات در خارج از ایران در رسانه‌ها پوشش گسترده یافت اما رسانه‌های داخلی به علت فشار و تهدید دستگاه‌های امنیتی قادر به پوشش خبری آن نشدند.

نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی شماری از خبرنگاران داخلی را به علت پوشش مرگ مهسا امینی و اتفاقات پس از آن دستگیر کردند. اکنون، این خبرنگاران در دادگاه محاکمه می‌شوند و با خطر حبس‌های بلندمدت و حتا اعدام رو‌به‌رو اند.

مقامات جمهوری اسلامی کشته شدن مهسا امینی در بازداشت پولیس را رد کرده و مرگ او را طبیعی اعلام کردند.

در همین حال، همسر رئیس جمهور ایران در بخش دیگر این مصاحبه با اشاره به افغانستان، سوریه و عراق مدعی شد که ایران برای "آزادی" این کشورها کمک کرده است.

جمهوری اسلامی در گذشته از طالبان که یک گروه تروریستی ضد دولت سابق افغانستان شناخته می‌شد، حمایت می‌کرد. امریکا و برخی منابع دیگر حکومت ایران را به حمایت تسلیحاتی و لوژستیکی از طالبان متهم کرده بودند.

ابراهیم رئیسی، روز دوشنبه، ۲۲ جوزا، به دعوت رسمی نیکولاس مادورو، رئیس‌جمهور ونزوئلا، به این کشور رفت. جمیله علم‌الهدی، همسر ابراهیم رئیسی، نیز در این سفر با او همراه بوده است.

در این سفر، همسر رئیس جمهور ایران با سیلیا فلورس، همسر نیکولاس مادورو، رییس جمهور این کشور نیز دیدار کرد.