لابی معروف طالبان می‌گوید طالبان بدون کمک جهان نمی‌تواند افغانستان بحران‌زده را اداره کند

سلطان برکات، از چهره‌های معروف و نزدیک به طالبان در قطر سه‌شنبه از طالبان خواست که با رفتارهایش جهان را دشمن خود نکند. زیرا به گفته او، این گروه بدون کمک جهان افغانستان را از بحران انسانی بزرگ نجات داده نمی‌تواند. برکات گفت که جهان «فرصت طلایی» انتصاب مولوی کبیر را از دست ندهد.

اشاره سلطان برکات به اصرار طالبان بر ادامه ممنوعیت آموزش و کار زنان در افغانستان است که باعث انتقادهای شدید کشورهای جهان شده است. طالبان درخواست کشورها برای تغییر این ممنوعیت‌ها را مداخله در «امور داخلی» توصیف نموده و آن را رد کرده است.

رئیس پیشین مرکز مطالعه منازعات در انستیوت دوحه قطر در مقاله‌ای در وبسایت الجزیره ابراز امیدواری کرد که رهبران طالبان پس از نزدیک به دو سال انزوای بین‌المللی درک کرده باشند که تصور آنان از حاکمیت ملی و بی‌توجهی به رابطه با جهان عملی نیست.

سلطان برکات از طالبان خواسته که با تغییر «دیدگاه‌های سفت و سخت» خود آماده تعامل با جهان شود. زیرا، افغانستان «در آستانه بزرگترین بحران انسانی» قرار دارد.

سلطان برکات از چهره‌های نزدیک به طالبان به حساب می‌آید. متقی در اولین سفر خارجی‌اش به قطر از مرکز مطالعات منازعات و بشردوستانه در انستیوت دوحه قطر که ریاست آن را به عهده برکات بود، دیدار کرد.

او همچنان در چارچوب «گفت‌و‌گوی‌های بین الافغانی»، از تسهیل‌کنندگان دیدار ۴۵ فعال سیاسی و مدنی افغان با هیئت طالبان در ۲۹ میزان ۱۳۹۹ در قطر بود.

منتقدان می‌گویند که این مرکز محل لابی طالبان برای ترغیب کشورهای غربی برای تعامل با این گروه است.

سلطان برکات در مقاله‌اش نوشت که «تعیین مولوی عبدالکبیر به عنوان رئیس الوزرا» نشانگر گرایش طالبان به تعامل و گفت‌و‌گو با کشورهای غربی است و از این کشورها خواست که با جدی گرفتن این انتصاب، این«فرصت طلایی» را از دست ندهند.

ملا هبت‌الله، رهبر طالبان اخیراً مولوی عبدالکبیر را به عنوان سرپرست ریاست‌الوزرا منصوب کرده است. سخنگوی طالبان گفت که ملا حسن آخند به علت بیماری موقتاً وظایفش را به مولوی کبیر واگذار کرده است.

این مقاله یکی از لابی‌های معروف طالبان با واکنش انتقادی رو به رو شده است. تمیم عاصی، معاون سابق وزارت دفاع افغانستان، در توییتر نوشت که اظهارات برکات درباره مولوی کبیر «سفسطه آمیز» و نادرست است.

از نظر او، مولوی عبدالکبیر در رژیم طالبان فاقد صلاحیت و سمت ریاست‌الوزرا «نمادین» است. زیرا، قدرت اصلی در دست ملاهبت‌الله در قندهار است.

عاصی نوشت: «طالبان هیچ‌کاری در رابطه به مسائل اصلی انجام نداده است که در آن بتوان نشانه‌های تغییر سیاست‌ها را دید. طالبان محافظه‌کارتر و افراطی تر شده است.»