یونان بیش از ۳۵۰ اثر باستانی تاراج شده را از یک شرکت بریتانیایی پس گرفت

وزارت فرهنگ یونان شب جمعه اعلام کرد که پس از دعوای حقوقی هفده‌ساله ۳۵۱ اثر باستانی غارت شده مربوط به دوران عصر حجر تا دوران بیزانس را به این کشور باز می‌گرداند. این آثار باستانی، که در ۲۵ گروه طبقه‌بندی شده بودند، در اختیار رابین سایمز، دلال بریتانیایی آثار هنری، قرار داشتند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، قطعات قابل توجه این مجموعه آثار باستانی شامل مجسمه‌های دوران نوسنگی مربوط به چهار هزار سال پیش از میلاد مسیح و مجسمه‌های کیلادیکی هستند.

تلاش برای بازگرداندن این آثار در سال ۲۰۰۶ زمانی آغاز شد که مقامات یونانی تحقیقات خود را در باره رابین سایمز آغاز کردند.

مقام‌های یونانی همچنین خواستار بازگرداندن سکه‌های باستانی به غارت رفته خود شده‌اند که در موزه‌ها و مجموعه‌های خصوصی نگهداری می‌شوند.

سه دیوارپوش پارتنون، که بیش از دو قرن در واتیکان نگهداری می‌شدند، در ماه مارچ به یونان بازگردانده شدند.

مقام‌های یونانی همچنین مذاکراتی را با مقام‌های بریتانیایی‌ برای بازگرداندن مجسمه‌های پارتنون، که در موزه لندن نگهداری می‌شوند، آغاز کرده‌اند.

لندن مدعی است که این مجسمه‌ها را لرد الگین، دیپلومات بریتانیایی، در سال ۱۸۰۲به صورت قانونی به موزه بریتانیا فروخته بود، اما آتن استدلال کرده که در آن زمان یونان تحت اشغال امپراتوری عثمانی بود و این آثار در دوران اشغال غارت شده بودند.

بازگرداندان مجسمه‌های پارتنون در یونان موضوعی بسیار حساس است، به طوری که پیش از به نتیجه رسیدن مذاکرات در این مود، فضای خالی برای بازگشت این آثار در موزه آکروپولیس در نظر گرفته شده است.