سفیر پیشین ایران در کابل: اختلاف بین جناح‌های سیاسی طالبان جدی و واقعی است 

سفیر پیشین ایران در کابل می‌گوید اختلاف بین جناح‌های سیاسی طالبان جدی و واقعی است و بعید است در میان‌مدت این اختلافات مهار شود. محمدرضا بهرامی گفته تاکنون به رسمیت شناختن طالبان در دستور کار هیچ کشوری قرار ندارد و مناسبات خارجی طالبان هم فاقد عنصر اعتماد است.

طالبان تاکنون هرگونه اختلاف درون‌گروهی را رد کرده، اما بسیاری از کشورها و حتی مقام‌های سازمان ملل معتقدند که این گروه دچار اختلاف است.

پیشتر مسئول بخش سیاسی نمایندگی سازمان ملل در افغانستان گفته بود که نمونه بارز اختلاف بین طالبان موضع متفاوت مقام‌های این گروه درباره بازگشایی مکاتب دخترانه است. به گفته اسکات اسمیت، طالبان کابل با طالبان قندهار و شبکه حقانی اختلاف نظر دارند و نمی‌دانند چگونه حکومتداری کنند.

محمدرضا بهرامی روز چهارشنبه (۲۷ ثور) در همایش ملی افغانستان و چشم‌اندازهای آینده که در ایران برگزار شده بود، گفت: «باید عنصر شکنندگی را در کنار تمام مولفه‌های قدرت طالبان لحاظ کنیم.»

این دیپلومات سابق ایران بر این باور است که در منطقه اجماعی درباره افغانستان وجود ندارد و اولویت‌های کشورهای منطقه مختلف است.

به گفته وی، غرب هم این توان را دارد که با استفاده از اهرم نظامی وضعیت فعلی طالبان را به هم بزند، اما جایگزینی ندارد که آنجا بگذارد و این ریسک را نخواهد کرد.

سفیر پیشین ایران در افغانستان می‌گوید جمع‌بندی همه کشورها برای تعامل با طالبان زیر خط شناسایی است. او تاکید کرد: بازی با گروه‌های افراطی، بازی با امنیت است و همه این بازی را بلدند.