چرا عمران خان بازداشت شد؟

روز سه‌شنبه عمران خان برای پاسخ‌گویی به اتهاماتی که بر او وارد شده، به دادگاه عالی در اسلام‌آباد رفته بود. هنگامی که نخست‌وزیر پیشین پاکستان در محوطه دادگاه مشغول انگشت‌نگاری بود، نیروهای امنیتی به بازداشت او اقدام کردند. آقای خان با فهرست طویلی از اتهامات روبرو است.

حامیان عمران خان گفته‌اند که در جریان دستگیری او، نیروهای امنیتی از خود خشونت نشان داده‌اند. با این حال رانا ثناالله، وزیر داخله پاکستان این اتهامات را بی‌اساس خوانده است.

ویدیویی در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده که لحظات بازداشت عمران خان را نشان می‌دهد. در این ویدیو دیده می‌شود که گروهی از نیروهای امنیتی پاکستان، نخست‌وزیر پیشین این کشور را داخل یک موتر نظامی منتقل می‌کنند.

در یک ویدیوی دیگر دیده می‌شود که این نیروهای شیشه‌های ساختمانی را برای بازداشت عمران خان می‌شکنند.

اداره حساب‌دهی ملی در راولپندی روز دوشنبه، ۱۱ ثور حکم بازداشت عمران خان را صادر کرده بود.

یکی از مقامات پولیس اسلام‌آباد گفته است که آقای خان در ارتباط به قضیه «بنیاد القادر» دستگیر شده است. بنیاد القادر، به هدف معیاری ساختن دانشگاه القادر تاسیس شده بود و به این منظور پول جمع‌آوری می‌کرد.

عمران خان متهم به فساد مالی در زمینه مصرف پول‌های جمع‌آوری شده برای بنیاد القادر است.

وزیر داخله پاکستان پس از بازداشت آقای خان گفته: «عمران خان و همسرش از یک سرمایه‌گذار عمده املاک، در برابر لطفی که به او کرده بودند، زمین بزرگی گرفته‌اند.»

البته او این اتهام را رد کرده است.

پارلمان پاکستان پارسال عمران خان را رد صلاحیت کرد و کمیسیون انتخابات تصمیم گرفت که او را از شرکت در انتخابات برای پنج سال آینده محروم کند.

پس از برکناری آقای خان از سمت نخست وزیری او بارها با برگزاری تظاهرات خواهان برگزاری انتخابات زودهنگام شد. در مقابل، مخالفان سیاسی او ده‌ها اتهام علیه او در دادگاه ثبت کردند.

نخست وزیر پیشین پاکستان در اواخر حوت ۱۴۰۱ به افغانستان اینترنشنال گفت: «حدود صد پرونده علیه من وجود دارد. پرونده‌هایی در ارتباط با کفرگویی، تروریسم، قتل و حتی دسیسه.»

آقای خان در این مصاحبه گفته بدون نام بردن از فرد خاصی گفت کسانی که در قدرت‌اند می‌خواهند او را زندانی کنند و بکشند.

در روزهای گذشته او ادعا کرد که فیصل نصیر، افسر ارشد آی‌اس‌آی دو بار قصد کرده که او را بکشد. آقای خان فیصل نصیر را به دست داشتن در قتل ارشد شریف، خبرنگار برجسته پاکستانی متهم کرد.

ارشد شریف، روزنامه‌نگار تحقیقی برجسته پاکستانی بود که در ماه عقرب ۱۴۰۱ در کنیا کشته شد.

دفتر روابط عامه ارتش پاکستان دیروز به این ادعا واکنش شدیدالحنی نشان داد و آن را «ساختگی، بدخواهانه، بسیار تاسف‌بار و غیرقابل قبول» خواند. به گفته این دفتر عمران خان هیچ مدرکی برای اثبات ادعایش ندارد و این حق را برای خود محفوظ می‌داند که علیه اظهارات او اقدام کند.

رهبر حزب تحریک انصاف پاکستان قبل از دستگیری و رفتن به اسلام‌آباد ویدیویی نشر کرد و به اعلامیه دفتر روابط عامه ارتش این کشور پاسخ داد.

آقای خان از ارتش خواسته بود صحبت‌های او را با دقت بیشتری بشنود.

او گفته بود در حال حاضر رهبر بزرگترین حزب کشور است و نیاز ندارد دروغ بگوید.