اعتراضات به نشست دوحه؛ زنان تخاری میگویند 'دادن امتیاز به طالبان شرکت در جنایات آنهاست'
همزمان با برگزاری نشست دوحه درباره افغانستان، معترضان در داخل و خارج افغانستان دست به تظاهرات، راهپیمایی و صدور اعلامیه اعتراضی زدند. از جمله گروهی از زنان در تخار و پاریس تجمع و جمعی از زنان در اترش اعلامیهای صادر کردند و همه آنها خواستار عدم رسمیت دادن به طالبان شدند.
زنان معترض تخاری زیر عنوان «موج اتحاد و همبستگی بانوان تخار» تجمع کردند و از شرکتکنندگان نشست دوحه خواستند که اجازه ندهند این نشست به فرصتی برای به رسمیت شناختن طالبان تبدیل شود.
این معترضان در اعلامیه پایانی تجمع خود نوشتند که این همایش زنان با حضور استادان دانشگاهها، آموزگاران مکاتب، دانشجویان و دانشآموزان برگزار شد.
آنها همچنین در اعلامیه خود نوشتند که هرگونه توافق در این نشست برای دادن «امتیاز» از جانب سازمانهای بینالمللی و کشورها به طالبان را محکوم میکنند و آن را همکاری با طالبان و «شرکت در جنایات طالبان» خواهند دانست.
طالبان زنان و دختران را از کار و آموزش در دانشگاهها و مکاتب بالاتر از صنف ششم منع کرده و به اعتراضات گسترده برای رفع این ممنوعیت توجهی نکردهاند.
همچنین شماری دیگر از معترضان در برابر دفتر سازمان علمی، فرهنگی و آموزشی سازمان ملل، یونسکو، در پاریس تجمع کردند و از شرکتکنندگان نشست دوحه خواستند که «طالبان را به رسمیت نشناسید» و برای این گروه «لابی نکنید.»
یکی از معترضان پاریس تاکید کرد که اگر شرکتکنندگان این نشست به صدای معترضان گوش ندهند، آنها به اعتراضات خود ادامه خواهند داد.
از سوی دیگر، گروهی از زنان از گروههای مختلف اجتماعی افغانستان در اترش با عنوان «روند ویانا» در اعلامیهای نگرانی عمیق خود را نسبت به عدم حضور زنان افغانستان در نشست «پشت درهای بسته» در دوحه بیان کردند.
نویسندگان این اعلامیه اظهارات آمنه محمد، معاون دبیرکل سازمان ملل درباره «برداشتن گامهای کوچک» در راستای به رسمیت شناختن گروه طالبان در نشست دوحه را «تکاندهنده» خواندند.
خانم محمد چندی پیش این موضوع را در سخنرانی خود در دانشگاه پرینستون امریکا گفته بود، اما سخنگویان سازمان ملل تاکید کردهاند که این نشست برای به رسمیتشناختن طالبان برگزار نمیشود.
این در حالی است که طالبان برای حضور در این نشست دعوت نشدهاند و یک مقام سازمان ملل گفته که دبیرکل این سازمان به مقامهای این گروه اجازه نمیدهد که در این نشست حضور داشته باشند.
با این حال، سهیل شاهین، رئیس دفتر سیاسی این گروه در قطر، که خود را نامزد نمایندگی طالبان در سازمان ملل میخواند، دیروز با دیپلوماتهای چینی و بریتانیایی در دوحه دیدار کرد و گفته شده که او در حاشیه این نشست دوروزه با نمایندگان کشورهای دیگر هم دیدار دوجانبه خواهد داشت.