ارتش روسیه تانک رزمی جدید تی‌-۱۴ آرماتا را به جنگ اوکراین فرستاد

خبرگزاری رسمی روسیه، ریا، گزارش داده که ارتش روسیه تانک‌های رزمی تی-۱۴ آرماتا را در اوکراین به کار انداخته است. به گزارش این خبرگزاری دولتی، این تانک‌ها دارای حفاظ‌های اضافی در دو طرف خود هستند و یک برجک بدون سرنشین دارد که خدمه تانک آن را از محفظه‌ای در جلو تانک کنترول می‌کند.

خبرگزاری ریا افزوده که این تانک‌ها به صورت آزمایشی در زمین اوکراین به کار انداخته شده‌، ولی هنوز به صورت مستقیم در درگیری‌ها شرکت نکرده‌اند.

گزارش شده که تانک‌های رزمی تی‌-۱۴ آرماتا در شاهراه‌ها حداکثر تا ۸۰ کیلومتر در ساعت سرعت دارد.

به گزارش رویترز، سازمان اطلاعات بریتانیا در ماه جنوری گذشته گزارش داده بود که روسیه به دلیل «شرایط ضعیف» این تانک‌ها، چندان مایل به استفاده از آنها در اوکراین نیست.

اطلاعات ارتش بریتانیا گفته بود که اعزام این تانک‌ها برای روسیه «تصمیمی با خطر بالا» خواهد بود، ولی از نمایش آن در میدان نبرد به عنوان یک ابزار تبلیغاتی استفاده خواهد کرد.

کرملین تانک‌ تی-۱۴ آرماتا را نخستین بار در سال ۲۰۱۵ رونمایی کرد و ابتدا سفارش ساخت ۲۳۰۰ دستگاه از این تانک‌ها را سال ۲۰۲۰ داد که بعدا تا سال ۲۰۲۵ تمدید شد.

خبرگزاری اینترفاکس روسیه در سال ۲۰۲۱ گزارش داده بود که یک شرکت تولیدی دولتی موسوم به روس‌تک کار ساخت ۴۰ دستگاه از این تانک را آغاز کرده که ممکن است تا سال ۲۰۲۳ تحویل داده شوند.