یونیسف: جنوب آسیا، به شمول افغانستان، بالاترین نرخ ازدواج کودکان را دارد
صندوق کودکان سازمان ملل چهارشنبه در گزارش جدیدی گفت که در افغانستان و دیگر کشورهای جنوب آسیا بیش از ۲۹۰ میلیون کودک مجبور به ازدواج شدهاند. به گفته این سازمان، علتهای عمده ازدواج دختران خوردسال، مشکلات اقتصادی خانوادهها و بسته شدن مکاتب است.
با ابتکار یونسیف، بیش از ۱۰۰ نماینده حکومتها، جامعه مدنی و کودکان از کشورهای افغانستان، بنگلادیش، بوتان، نیپال، هند، پاکستان، مالدیو و سریلانکا در کتماندو، پایتخت نیپال، گردهم آمدند و خواستار پایانیافتن کودکهمسری شدند.
در این جلسه سهروزه که روز چهارشنبه به پایان رسید، یونسیف گفت که ۴۵ درصد کل کودکعروسهای جهان در جنوب آسیا هستند. یونسیف افزود که با وجود پیشرفتها در عرصه مبارزه با این پدیده، کودکهمسری همچنان جریان دارد و همهگیری کووید۱۹ و مشکلات اقتصادی این روند را کند ساخته است.
یکی از دلایل کودکهمسری، به قول یونسیف، بستهشدن مکاتب در زمان شیوع همهگیری کووید۱۹ بود. هرچند پس از تطبیق گسترده واکسین مکاتب در کشورهای دیگر باز شد، اما در افغانستان حاکمیت طالبان باعث شد تا تمام مکاتب دخترانه بسته شوند. این وضعیت نرخ ازدواج دختران زیرسن را در افغانستان بالاخواهد برد.
یونسیف دلیل دیگر کودکهمسری را شوک اقتصادی دانسته است. با روی کار آمدن طالبان در افغانستان، تولید ناخالص داخلی بیش از ۲۰ درصد کاهش یافته و مردم برای فقط زندهماندن نیاز به کمک سازمانهای بشردوستانه دارند. اقتصاد ضعیف خانوادهها باعث میشود تا دختران کودک به همسری داده شوند.
در بیانیه یونسیف آمده است: «بسیاری از والدین به دختران به عنوان یک بار نگریسته و ازدواج را بهترین گزینه برای آنان می دانند.»
بیورن اندرسون، مدیر صندوق جمعیت ملل متحد برای آسیا و اقیانوسیه گفت: «ازدواج کودکان همچنان در بسیاری از کشورها رواج دارد و پیامدهای زیانباری برای دختران و کل جامعه دارد. ما برای توانمندسازی دختران از طریق آموزش، از جمله آموزش جامع جنسی، و تجهیز آنها به مهارتها، باید کارهای بیشتری انجام دهیم و همکاریها را تقویت کنیم. در عین حال، باید از خانوادهها حمایت کنیم تا برای پایان دادن به این رسم ریشهدار اقدام کنند.»
در جلسه سهروزه، کودکان از هشت کشور، از جمله افغانستان، بیانیه مشترک ارائه کردند و از دولتها خواستند تا برای پایان دادن به کودکهمسری، اقدامات بیشتری روی دست گیرند. در بیانیه کودکان آمده است: «ما نمیخواهیم نوزادی را در شکم یک کودک ببینیم. ما میخواهیم بچه در شکم یک زن باشد.»