سرنوشت مبهم اکمل امیر؛ جبهه آزادی می‌گوید از نشر اطلاعات ناموثق خودداری کنید

افراد طالبان روز شنبه با نشر تصاویر جدید منسوب به «جنازه اکمل امیر» گفتند که او در سالنگ کشته شده است. جبهه آزادی بلافاصله سومین اعلامیه خود را منتشر کرد و از کاربران شبکه‌های اجتماعی خواست تا تحویل‌دهی جنازه‌ها و روشن شدن ابعاد این واقعه، از نشر اطلاعات ناموثق خودداری کنند.

جبهه آزادی در این اعلامیه در مورد سرنوشت اکمل امیر جزئیات نداده است اما در تماسی که افغانستان اینترنشنال با مسئولان این جبهه داشت، آن‌ها گفتند تا زمانی که پیکر فرمانده امیر را تحویل نگرفته‌اند، نمی‌توانند خبر جان باختن اکمل امیر را تایید یا رد کنند.

جبهه آزادی روز شنبه ۲۶ حمل در اعلامیه خود گفته است که طالبان با گذشت پنج روز تنها پیکر فهیم سالنگی را به خانواده‌اش تحویل داده و پیکرهای سایر نیروهای این جبهه را تاکنون به خانواده‌های‌شان تحویل نداده است. این جبهه گفته است که تلاش‌های کمیته بین‌المللی صلیب سرخ نیز تاکنون نتیجه نداده است.

در سومین اعلامیه جبهه آزادی تاکید شده است که «ملیشه‌های طالبان همچنان به آزار و اذیت» خانواده‌های کشته‌شدگان این جبهه ادامه می‌دهند.

این جبهه خواهان توجه جدی سازمان ملل و نهادهای مدافع حقوق بشر به این مسئله شد.

در اعلامیه جبهه آزادی آمده است: «پخش شایعات و آوازه‌ها بخشی از جنگ روانی بوده که با اهداف چندپهلو در بیشتر موارد منجر به انحراف و اغتشاش افکار عمومی می‌شود.»

این جبهه تاکید کرده است که در مورد «سرنوشت جنگ و جنگجویان» خود اطلاع‌رسانی خواهد کرد.

جبهه آزادی از کاربران رسانه‌های اجتماعی نیز خواسته است که تا تحویل‌دهی جنازه‌های نیروهای این جبهه توسط طالبان از پخش و نشر اخبار ناموثق خودداری کنند.

وزارت دفاع طالبان روز سه‌شنبه هفه گذشته به طور رسمی اعلام کرد که اکمل امیر، فرمانده مشهور جبهه آزادی را با هشت چریک همراهش در ولسوالی سالنگ ولایت پروان کشته است.

جبهه آزادی در همان روز با انتشار بیانیه‌ای کشته شدن شش نفر از چریک‌های خود را تایید کرد، اما جان باختن اکمل امیر را تایید نکرد.

جبهه آزادی گفته بود که در این درگیری ۴۸ ساعته در منطقه کوکلامی سالنگ بیش از ۳۰ نفر از اعضای طالبان کشته شده‌اند.

منابع محلی از سالنگ جنوبی به افغانستان اینترنشنال گفتند که پنج جنازه از چریک‌های جبهه آزادی در محل نبرد جا مانده، اما پیکر اکمل امیر در میان‌شان نیست.

خانواده اکمل امیر نیز در آن زمان جان باختن او را تایید نکردند.

طالبان با اینکه ادعا کرده بودند که این فرمانده مشهور جبهه آزادی را به قتل رسانده‌اند، اما پیکر او را به خانواده‌اش تحویل ندادند. امری که سبب شد حدس و گمان‌های زیادی درباره زنده بودن یا جان باختن این فرمانده نظامی دولت پیشین در فضای عمومی شکل گیرد.

جبهه آزادی در دومین اعلامیه‌ای که پس از نبرد سالنگ جنوبی منتشر کرد، اعلام کرده بود که طالبان در کابل، پروان، کاپیسا و پنجشیر غیرنظامیان را به داشتن ارتباط با این جبهه متهم کرده و به آزار و اذیت، بازداشت و شکنجه آنان دست زده است.

پیشتر گزارش‌هایی درباره بازداشت دسته‌جمعی گروهی از وابستگان و نزدیکان اکمل امیر توسط طالبان منتشر شده بود. فشارهایی که آوازه‌ها درباره زنده بودن او را قوت می‌بخشید.

کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان بامداد روز شنبه با انتشار بیانیه‌ای تایید کرد که نیروهای طالبان به خانه‌های تعدادی از قربانیان جبهه آزادی حمله‌ور شده و اعضای خانواده و نزدیکان آن‌ها را اذیت، تحقیر و بازداشت کرده‌اند.

این کمیسیون می‌گوید: «این نمونه‌ها در کابل، کاپیسا و پروان ثبت شده و سبب خشم مردم افغانستان شده است.»