نماینده بریتانیا: مایل به صحبت با طالبان برسر شرایط ضروری به رسمیت شناختن حکومت شان هستیم
باربارا وودوارد، نماینده بریتانیا در سازمان ملل به افغانستان اینترنشنال گفت که به رسمیت شناختن طالبان به علت حذف شدن زنان از جامعه افغانستان دشوار است. با این حال، او ابراز امیدواری کرد که با طالبان در مورد گامهایی که باید برای به رسمیت شناخته شدن بردارند، گفتوگو کنند.
تصمیم اخیر طالبان در مورد ممنوعیت کار زنان در سازمان ملل و دیگر موسسات بینالمللی خشم و انتقادات گسترده را برانگیخته است. نماینده امریکا در سازمان ملل روز چهارشنبه این تصمیم طالبان را «نفرت انگیز» توصیف کرد.
با این حال، نماینده بریتانیا تلاش کرد که با لحن مثبتی در مورد طالبان صحبت کند و به امکان تغییر در سیاستهای این گروه علیه زنان از طریق گفتوگو خوشبین به نظر میرسد.
وودوارد به مریم رحمتی، خبرنگار افغانستان اینترنشنال در سازمان ملل گفت: « فکر میکنم که به رسمیت شناختن طالبان به عنوان یک حکومت در سراسر افغانستان بسیار دشوار است. طالبان به طور کلی زنان را از جامعه حذف کردهاند. این اقدام به سود طالبان نیست که میخواهد به رسمیت شناخته شود.»
وودوارد گفت که جلسهای با حضور فرستادگان ویژه در امور افغانستان در شورای امنیت در پایان ماه اپریل برگزار خواهد شد. ظاهراً، در این نشست بحث مشروعیت طالبان نیز در دستور کار قرار خواهد گرفت. او ابراز امیدواری کرد که طالبان تن به شرایط به رسمیت شناخته شدن بدهد.
نماینده بریتانیا گفت: «من میدانم که به رسمیت شناختن برای طالبان مهم است. امیدواریم که در نشست شورای امنیت با حضور نمایندگان ویژه امور افغانستان راهی برای مذاکره با طالبان پیدا کنیم تا بتوانیم با این گروه در مورد اقداماتی که باید برای به رسمیتشناسی انجام دهند، گفتوگو کنیم.»
وودوارد تاکید کرد که اولویت کشورهای کمک کننده باید پشتیبانی از نقش زنان در توزیع کمکهای بشردوستانه و شرکت شان در جامعه افغانستان باشد.
به رغم انتقادات مقامات بلندپایه غربی از ممنوعیت کار زنان در موسسات خارجی، طالبان واکنشی به آن نشان نداده و این اعتراضات را همانند گذشته نادیده گرفته است.