بدتر شدن وضعیت اقتصادی مردم؛ شهرداری طالبان در کابل میگوید درآمدش ۲۸ درصد بیشتر شده است
![](https://i.afintl.com/images/rdk9umy0/production/1721aa3f5d2c6508a4d048230fe9669f7c6540da-960x640.jpg?rect=0,50,960,540&w=992&h=558&fit=crop&auto=format)
شهرداری طالبان در کابل اعلام کرد در سالی که گذشت ۴ میلیارد و ۳۰۷ میلیون افغانی درآمد داشته که ۲۸ درصد بیشتر از سال پیش است. افزایش درآمد شهرداری در حالی اعلام میشود که بسیاری از شهروندان از کاهش عواید و بالا رفتن قیمتها شکایت دارد و میگویند طالبان به زور از مردم پول میگیرد.
در گزارش سالانه شهرداری طالبان در کابل آمده است که درآمد این نهاد در سال ۱۴۰۱ خورشیدی نسبت به سال پیش از آن ۱ میلیارد و ۲۸۶ میلیون افغانی افزایش یافته است.
برخی کاربران توییتر در زیر خبر مرتبط طالبان نوشتهاند که این پول به زور و با افزایش مالیات از مردمی که درآمدی ندارند جمعآوری شده است.
در حدود ۲۰ ماهی که از بهقدرت رسیدن طالبان میگذرد، با توجه به تحریم این گروه، قطع شدن کمکهای عمرانی جامعه جهانی و مسدود شدن میلیاردها دالر ذخیره بانکی افغانستان در بانکهای خارج، وضعیت اقتصادی مردم در این کشور هر روز بدتر میشود.
سازمانهای امدادرسان بارها اعلام کردهاند که حدود دو درصد مردم غذای کافی برای خوردن دارند و اگر کمکهای امدادی به افغانستان ادامه پیدا نکند، خطر قحطی گسترده و سوء تغذیه شدید جمعیت بزرگ از افغانها را تهدید میکند.
با این همه، ادارات مختلف تحت کنترل طالبان از جمله گمرکها و شهرداریها از افزایش عواید و درآمدشان گزارشمیدهند.
اما گروه طالبان متهم است که به بهانههای مختلف از مردم به خصوص مغازهداران پول جمع میکنند.
یکی از شهروندان افغانستان در واکنش به نشر خبر عواید شهرداری کابل از سوی انعامالله سمنگانی، مسئول رسانههای این گروه نوشته است: «عواید نه، پول زور از دوکانداران و کراچی داران شرم است نامش را عواید بگذارید. مردم نان خوردن ندارند، شما بنام مالیه پول گزاف از آنها میگیرید. اگر (پول) ندهند دکانشان مهر و لاک میشود. ظلم است در حق این ملت.»
شهروند دیگری هم نوشته است: « مردم از ظلم شاروالیبه فغان رسیدهاند. داری نداری (باید) بدهید، کاروبار درک ندارد. شاروالی از عواید باید جمع آوری کند نه از سرمایه مردم. فعلآ عواید مردم زیر صفر است و تمام عواید شاروالی جزیه و حقالامتیاز است.»
پیش از این هم از مناطق نسبتا دوردست افغانستان گزارش شده بود که افراد طالبان مخارج شان از جمله غذا و سوخت زمستانیشان را به زور از مردم محل میگیرند.
با این حال، نه تنها شهرداری کابل و دیگر بزرگ شهرهای افغانستان از افزایش عواید شان خبر میدهند، بلکه گمرکها و ادارات دیگر تحت کنترل طالبان نیز از افزایش چشمگیر عواید شان از زمان به قدرت رسیدن این گروه گزارش میدهند.
برخی به این نظر اند که طالبان میخواهند با این اظهارات به نوعی حکومت پیشین را به عنوان نهاد فاسدی معرفی کند که عواید گمرکی و بقیه را حیف و میل میکرد، و این گروه بر عکس، با شفافیت و جدیت به دنبال جمعآوری عواید و افزایش درآمد خود است.