کارشناسان سازمان ملل می‌گویند وضعیت زنان اکنون به دوره اول رژیم طالبان برگشته است

گروهی از کارشناسان سازمان ملل در روز جهانی زن گفتند که با تسلط طالبان، زنان از حقوق اساسی از جمله از آموزش و کار محروم شده‌اند. آنها می‌گویند که وضعیت زنان در شرایط حاضر به دوره اول رژیم طالبان قبل از سال ۲۰۰۲ برگشته است و دستاوردهای زنان در ۲۰ سال گذشته از بین رفته است.

در بیانیه آمده است: «در سرتاسر کشور، زنان گزارش می‌دهند که احساس می‌کنند نامرئی و منزوی شده‌اند و در شرایط خفقان‌آوری مانند زندان زندگی می‌کنند.»

کارشناسان در بیانیه خود از جامعه جهانی خواستند که با حمایت از زنان جلو تمام اعمال خشونت‌آمیز از جمله انتقام‌جویی علیه زنان و دختران را بگیرند و فرآیندهایی را برای محاکمه مرتکبان خشونت را به اجرا درآورند.

این گروه از جامعه جهانی خواسته‌اند تا در تعاملات با مقام‌های طالبان، با اولویت دادن به حقوق زنان و دختران از طالبان بخواهند تا احکام و سیاست‌ها علیه زنان را لغو کنند.

کارشناسان سازمان ملل می‌گویند که با وضع محدودیت‌های فزاینده طالبان علیه زنان افغانستان بسیاری از رفع نیازهای اساسی خود عاجز مانده‌اند.

آنها می‌گویند که وضعیت زنان در شرایط حاضر به دوره اول طالبان قبل از سال ۲۰۰۲ برگشته است و دستاوردهای زنان در ۲۰ سال گذشته از بین رفته است.

به گفته این کارشناسان، با وضع محدودیت‌ها علیه زنان از سوی طالبان، زنان آسیب‌پذیر از دسترسی به مراقبت‌های پزشکی و حمایت روانی به ویژه برای قربانیان خشونت، از جمله خشونت جنسی محروم مانده‌اند.

کارشناسان سازمان ملل می‌گویند که محدودیت‌های موجود علیه زنان افغانستان یک یادآوری هوشیارکننده است از اینکه چگونه می‌توان به سرعت و با خشونت حقوق زنان و دختران را سلب کرد.

این گروه از طالبان خواسته تا به نابودی مضرانه حقوق زنان پایان دهند و با پایبندی به معاهدات بین‌المللی حقوق بشر محدودیت‌های اعمال شده بر زنان، از جمله ممنوعیت همکاری زنان با سازمان‌های غیردولتی را لغو کنند.

کارشناسان مسایل حقوق بشری می‌گویند اگر مطابق با آنچه طالبان گفته‌‌اند محدودیت‌های آموزشی برای زنان واقعا موقتی است، این گروه فرصت دارد تا با لغو محدودیت‌‌های آموزشی واز سرگیری تحصیل در آغاز سال تحصیلی، آن را ثابت کند.